Ana SayfaMakalelerYaratıcılık ve Değişim

Yaratıcılık ve Değişim

Dünya teknoloji ile birlikte sürekli gelişiyor ve değişiyor. Teknolojik alanda meydana gelen gelişimler aynı zamanda insanların davranışlarına da yeni hareketler, yeni bakış açıları getiriyor. Ülkelerin kültürel anlayışları her geçen gün farklılaşmakta.

Tüm bu değişim içinde iş yaşamında da değişime uyum sağlamak, değişime geçişi hızlandırmak adına yaratıcılık göstermek gerekmektedir.

Değişime ayak uydurmak, yeniliklere adapte olmak, şirket bünyesinde yeni felsefeler oluşturmak için yaratıcı personellerin şirket bünyesine kazandırılması gerekmektedir.

Yaratıcılık, sınırsız sayıda oluşabilecek olasılıkları, ihtimalleri görebilmek, alternatif fikirlere ulaşabilmek için en temel niteliktir.

Küçük bir çocuk iken her nesne, her olay için hayaller kurardık. Yeni şeyler öğrenmek için can atardık. Ufak bir sopa; Bir savaş kılıcı, bir at, bir mızrak, bir sihirli değnek olabilirdi.

Büyüdükçe çevresel ve toplumsal baskılar ile birlikte bizlerden beklenen daha ciddi, oturaklı, düzene uyan ve aykırı olmayan bir karakter yapısına sahip olmamızdır. Artık ana hedefimiz bizden bekleneni vermektir. Tüm bu artan baskı ve yönlendirme merak duygumuzu ve yaratıcılığımızı baskılar.

Tüm bu duruma rağmen, insan beyni yaratıcılık için çalışmaktadır. Beyindeki manevi duvarları yıkmak, yaratıcılığın çalışması için yeterli olacaktır.

Değişime uyum sağlamak için kişinin kendini iyi tanıması, yaratıcılığını doğru yerde doğru zamanda becerisini kazanmış olması gerekir.

Neden sorusu ilk sorulacak sorulardan. Sonrasında;

Değişime neden uyum sağlamalısınız?

Size sağlayacağı faydalar nedir?

Değişime uyum göstermezseniz neler rutin olarak aynı şekilde devam eder?

Neyi kabul etmekte zorlanıyorsunuz?

Değişime uyum sürecinizi nasıl eğlenceli, pratik hale getirebilirsiniz?

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar