Ana SayfaMakalelerYaratıcı Fikirler ve İş Dünyası

Yaratıcı Fikirler ve İş Dünyası

Kişiden kişiye değişen yaratıcılık olgusu bazı bireylerde oldukça baskın olabilmektedir. Bu bireyler hayatının her alanında bu olguyu kullanarak kendisini geliştirmekte fayda sağlar. Bu nedenle iş dünyasıyla bireylerin hayatlarının da ayrılmaz ikili oldukları düşünülürse, iş dünyasında yaratıcılık kavramı gündeme gelmektedir.

Bireylerin yaratıcılıklarını kullanması, iş dünyasındaki seçimlerine göre de şekillenebilmektedir ancak bu sadece seçimler doğrultusunda şekillenmez. Yaratıcı olan birey her alanda bu yeteneğini kullanabilir. Tabii söz konusu durum için biraz desteğe ihtiyaç duyabilmektedir.

Yaratıcılık özelliği yüksek olan bireylere sahip olan işverenler oldukça şanslı olduklarını unutmamalıdır. Bazı çalışanlar sadece verilen işi yerine getirirken, bazı çalışanlar ise yaratıcılık unsurunu da yanına alarak işi geliştirme çabasıyla da hareket edebilirler. Bu durumda işverene fazlasıyla görev düşmektedir. Çalışanının yaratıcı çalışmalarından haberdar olan işveren, çalışanını desteklemeli, hatta teşvik etmelidir. Kesinlikle bu senin görevin değil, sadece sana verilen işi yap gibi kelimeler kullanmamalıdır. Bu tarz cümleler çalışanın yaratıcılığının körelmesine ve yaratıcı yanını bastırmasına neden olur ve bu işveren için bir kayıp olacaktır.

Çalışanların desteklendiği zaman kendisini daha iyi hissettiği ve başarılarının taktir edilmesi halinde daha fazla işlerine ilgi gösterdikleri düşünülürse, her anlamda her çalışan desteklenmeli ve başarısı da taktir edilmelidir. Bu düşünceden yola çıkarak yaratıcı fikirlere sahip çalışanlara imkan sunulması, işveren için de farklı kapılar açacak, gelişimine yardımcı olacak belki de işletmenin büyümesine katkıda bulunacaktır. Tüm bu nedenlerden ötürü çalışanlarının fikirlerine önem veren ve ne olursa olsun destekleyen işverenler, her zaman bir adım önde olacaktır.

Bireylerin kendisini geliştirmesi hem iş anlamında hem de kişisel gelişimleri anlamında fazlasıyla katkı sağlayacaktır. Yaratıcılık unsurunu da kendisine katan çalışan, işletme için düzen sağlanması aşamasından, işin gelişimine, farklı görüşlerin oluşturulmasına ve gelişime vs. katkıda bulunur. Bu sebeple öneriler ve farklı fikirler bir iş yerine katkı sağlayacaktır. Bu aşamada çalışan fikirlerini saklamaktan kaçınmamalı, işveren ise çalışanlarının fikirlerine önem vererek desteklemelidir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar