Ana SayfaMakalelerWhatsApp Üzerinden İş Başvurusu!

WhatsApp Üzerinden İş Başvurusu!

Teknolojinin hayatımıza girmesiyle beraber birçok alanda gerçekleşen yenileşme dönemi hız kesmeden devam ediyor. Kurumsal ve bireysel işlerimizi online olarak halledebildiğimiz zamanlardan geçiyoruz. Koca bir günün bankada geçmesi mazide kalırken, hastane koridorlarını aşan kuyruklarımız yok artık. Evet, teknoloji hayatın her alanında kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Bir tık ile bekleyişsiz ve zahmetsiz bir şekilde işler yoluna giriyor.

Sosyal Medyanın Gücü

Sosyal medya kavramı hayatımıza girdiği günden bu yana iletişimde yeni bir soluk kazandık. Sınır, mekân kabul etmeksizin kısa bir sürede dünyanın bir diğer ucuyla görüntülü konuşmanın tadına varıyoruz. Sayısı binleri aşan resimlerimiz, ardımızda hatıra olarak bırakacağımız videolarımız, sevdiklerimizle yaptığımız uzun görüşmelerimiz hepsi bir cihazın içinde toplanabildi. Teknolojinin sunacağı yeni imkân ve uygulamalar devam ederken akıllara o söz geliyor; “Zamana direnmek ne mümkün!”

İş Bulmada WhatsApp Dönemi Başlıyor!

Yanlış duymadınız, artık iş başvurularınızı WhatsApp üzerinden göndereceğiniz 1 dakikalık video ile yapabileceksiniz. Sadece kişisel bilgilerinizi ve deneyimlerinizi anlatacağınız kısa bir video çekip başvura yapacağınız firmanın iletişim numarasına göndermeniz yeterli. WhatsApp üzerinden CV kabul etme uygulamasını ilk başlatan şirket NT oldu. Kısa zaman içinde ulaşılabilirliği arttırmayı ve iş istihdamı yaratmayı sağlayan proje, iş arayan kesime umut oldu. 65 ilde 145 şubesi bulunan, eğitim ve kültür severlerin buluşma noktası NT, iş başvurularını WhatsApp üzerinden başlatarak bir ilke imza attı. 2016 yılında “Karekod” uygulaması ile yüzlerce kişiye iş istihdamı sağlayan şirketin, WhatsApp kararı şimdiden ses getirdi.

NT’den Bir İlk: WhatsApp’tan İş Başvurusu

NT İnsan Kaynaklarının başlattığı bu uygulama ile hızlı ve pratik bir şekilde iş alımlarını gerçekleştirme ve iş istihdamı yaratmak amaçlanıyor. Başvurularda işe başvuran kişinin lokasyonuna göre belirleme olacak. İş ilanına başvuran kişinin lokasyonu uygun değilse, mesaj ile bilgilendirilecek ve başvurusu saklı kalacak. Bu sistem ile adayın lokasyonuna uygun yeni bir ilanda kendisine geri dönüş amaçlanıyor.

Videonu Çek CV’ni Gönder!

NT İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Zıbak, WhatsApp üzerinden iş ilanlarına başvurma uygulaması ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Uyguladığımız İK yöntemleriyle sektörde her zaman fark yaratmayı ve ekibimizde çalışmak isteyenlerin bize daha kolay ulaşmasını hedefliyoruz. WhatsApp’tan başvuru yapmak isteyenler, videolarını çekerek bize CV’lerini ulaştırabilecekler. Bu uygulamayı şu anda iş başvurusu için kullanan ilk ve tek şirketiz. Amacımız; daha çok kişinin daha hızlı bir şekilde bize ulaşmasını sağlayarak istihdamı artırmaktır. Geçtiğimiz yıl “Karekod” ile iş başvurusu yapanlar arasından yüzlerce kişiye istihdam sağladık. WhatsApp uygulaması ile bu sayıyı daha da yukarılara çekmek istiyoruz. NT olarak her geçen gün büyümeye devam ediyoruz ve gücümüzü ekip arkadaşlarımızdan aldığımıza inanıyoruz. Teknoloji hayatımızda bu kadar söz sahibiyken İK alanında teknolojiyi görmezden gelemeyiz. İlerleyen dönemlerde de potansiyel çalışanlarımızın bizlere ulaşmalarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.”

WhatsApp’tan CV’mi Nasıl Gönderebilirim?

WhatsApp üzerinden iş ilanına başvuruda bulunmak için; başvuracağınız pozisyon için kendinizi tanıtan 1 dakikalık videonuzu çekip, Ad/Soyad, doğum tarihi, il/ilçe bilgilerini ekleyerek 0538 068 NT NT numarasına tanıtım videonuzu gönderebilirsiniz.

WhatsApp üzerinden CV oluşturma ve başvuruda bulunma işleminin nasıl sonuçlanacağıyla beraber, İK’cıların bu yeni sistemde alacağı önlemler de merak ediliyor. CV’lerin nasıl inceleneceği, uygulamayı farklı amaçlar için kullanan kişilere hangi yaptırımların uygulanacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

 

 

 

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar