Ana SayfaMakalelerÜniversite Okumadan da Yapılabilecek Alternatif Meslekler

Üniversite Okumadan da Yapılabilecek Alternatif Meslekler

Ruhen sanatla beslenen insanlar sanatlarını beslemekten başka bu hayatta pekçok şeye ihtiyaç duymazlar. Genellikle bu insanlar üniversiteyi de bir ritüelden dolayı okur ve hayatlarına kaldığı yerden devam eder. Herkesin okuduğu veya istediğini mesleği yapamadığı bu zamanda sanatsal yönümüzü kuvvetlendirmek motivenizi artırıp, zihninizi rahatlatacaktır. Üniversite okumadan da yapılabilecek alternatif meslekler genel olarak talep gören mesleklerdir. Günümüzde her ne kadar okuduğu bölümle ilgili geleceğini kuran insanların varlığı kadar; farklı mesleklere yönelen insanlarda var.

Sizin için sıraladığımız tamamen yetenek ve ilgi isteyen bazı meslekler üniversite okumadan da yapılabilir. İster evde, isterseniz de belirli bir kuruma bağlı olarak çalışmalarınızı sürdürebileceğiniz alternatif mesleklere göz atalım.

Yetenek İsteyen Bazı Meslekler

Grafiker

Herhangi bir kuruma bağlı olmadan freelance olarak da yapılabildiği için bu alanda en gözde mesleklerden biridir. Teknoloji ve televizyonculuk çağında olduğumuzdan fazlasıyla gelişen reklamcılık, yayıncılık alanlarında kişiler kendilerine iş bulabilir. Bilgisayar bilgisi ve bazı programlara karşı ilgi isteyen grafikerlik için üniveristelerin belli bölümlerinden veya herhangi bir kurumdan kurs alabilirsiniz.

Moda tasarımcılığı

Okuduğunuz bölümden, yıllardır yaptığınız işten sıkılmış yada artık sürdürmek istemiyorsanız bu alanla ilgili birçok kurs, faaliyet göstermektedir. Buralardan faydalanabilirsiniz. Modaya karşı ilgisi olan insanların yenetekleriyle beraber müthiş iş çıkarabilecekleri bir meslek dalıdır.

Organizatörlük

Kendinizi toplantı, düğün, parti veya herhangi bir aktiviteyi yönetme, organize ve liderlik etme pozisyonunda görüyorsanız sizin için kaçırılmayacak bir fırsattır. Küçük bir ekiple işe başlayıp, ilerleyen zamanlarda oldukça geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.

Pasta dekoratörlüğü

Herhangi bir düğün, doğum günü, kutlama veya başka özel gün ve davetler için ilk akla gelen ve oldukça gerekli olan iştir. Birçok farklı ve gözalıcı ürünlerle yaratıcılığınızı sergileyip ilgi odağı haline dönüşebilirsiniz. Pasta dekoratörlüğünü evden yürütebileceğiniz gibi kendinize ait ufak bir dükkanda açabilirsiniz.

Makyöz ve kuaför

Tiyatro, sinema ve televizyonculuk alanlarının hızla gelişmesiyle paralel olan görsellik adına son derece ihtiyaç duyulan bi alandır. Kendinize ait bir yer açabileceğiniz gibi farklı markaların makyaj ve saç departmanlarında da görev alabilirsiniz. Yetenekli makyöz ve kuaförler günümüzde adından oldukça söz ettirir.

Oyunculuk

Oyunculuk için konservatuar her zaman için öncelikli basamak olsa da; aktif olarak oyunculuk adına eğitim vermekte olan kurslarda son derece etkilidir. Günümüzde birçok insanın merak ve ilgi odağı olan televizyon ve sinema sektörü yetenekli insanları içinde barındıran bir havuz haline gelmiştir. Oyunculuk becerinizin yanı sıra sektöre karşı ilginiz de varsa gerekli eğitim süzgecinden geçerek bu alanda faaliyet gösterebilirsiniz.

Konuya Benzer İş İlanları


Oyuncu iş ilanları
Grafiker iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar