Ana SayfaMakalelerİş Hayatında Yabancı Dilin Önemi

İş Hayatında Yabancı Dilin Önemi

Son 30 – 40 yıllık bir süreçte yabancı dil, özellikle de İngilizce gündemimizden hiç çıkmadı. İngilizce eğitimi ilkokul seviyesine kadar indi. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitede hep İngilizce dersler aldık. Peki, gerçekten İngilizce öğrendik mi ya da İngilizce öğrenmenin bize bir faydası var mı?

İngilizce bilmek, bugün hemen hemen her sektörde, iş alanında ve pozisyonda olmazsa olmaz bir nitelik haline geldi. En küçüğünden en büyüğüne kadar birçok iş yeri işe personel alırken İngilizce ve diğer yabancı dilleri bilme şartı koşabiliyor. Hâl böyle olunca yabancı dil öğrenmek iş hayatının kaçınılmaz bir parçası oluyor.

İngilizce bilmenin zorunluluk olarak algılandığı ülkemizde İngilizcenin yanı sıra başka yabancı dilleri de öğrenmek iş hayatında daha üst noktalara tırmanmada en önemli silah haline gelebilir. Özellikle son yıllarda Türkiye iş dünyasının Orta Doğu, Afrika, Türkistan ve Rusya ile ticaret hacmi oldukça genişlemiştir. Bu ticari ilişkiler Arapça, Fransızca, Rusça ve Türkî dillerin önemini artırmaktadır. Tabi, tüm bunardan önce en başta İngilizce bilmenin şart olduğunu unutmadan…

Kişisel ve mesleki gelişimimiz için yabancı dil ve dilleri öğrenmek şüphesiz bizlere çok şeyler katacaktır. Kişisel hayatımızda yurtdışı gezileri ve seyahatlerinde yabancı dil bildiğimizde yapacağımız gezi çok daha keyifli hale gelecektir. İş hayatımızda ise, ulusal ölçekte büyük firmalarda işe girmenin ilk şartı İngilizce bilmektir. Uluslararası şirketlerde işe girmek için yabancı dil bilmek dahi yetmemektedir. Yani, iş hayatında hem maddi olarak daha fazla kazanmak için hem de prestij bakımından daha büyük ve kurumsal şirketlerde çalışabilmek için başta İngilizce olmak üzere yabancı dil bilmek çok önemlidir.

Günümüzde internette kariyer sitelerinden iş arıyoruz. Büyük ve kurumsal şirketlerin pek çok ilanı İngilizce ya da bir başka yabancı dilde verdiğini görmekteyiz. Bu bile bizi yabancı dil öğrenmeye teşvik etmeye yeter. Çünkü herkesin hayali iyi bir şirkette, iyi maddi olanaklarla çalışmak arzusudur. Bu yüzden özellikle genç yaşlardan itibaren İngilizceden başlayarak mutlaka yabancı dil ve diller öğrenmek gerekir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar