Ana SayfaHaberlerÜlkemizde Gençler Tarafından En Çok Tercih Edilen 4 Meslek

Ülkemizde Gençler Tarafından En Çok Tercih Edilen 4 Meslek

Teknoloji günden güne büyüyor. İnternet ucuzluyor. Artık herkesin akıllı cep telefonu, bilgisayarı ve tableti var. Hatta akıllı kavramı artık hayatımızın neredeyse her alanında var. Akıllı televizyon, akıllı koltuk, akıllı araç, akıllı ev sistemi, vs. bu örnekleri çoğaltmak mümkün! İşte tam da bu noktada değişen ve gelişen hayat şartları ülkemizde gençler tarafından en çok tercih edilen 4 meslek hakkında bizlere bilgiler sunmaktadır. Son 2 yılda üniversiteye yerleşen öğrencilerin ve mezun olan öğrencilerin istatistiklerinden yola çıkarak tercih edilen 4 meslek hakkında bilgileri siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Ülkemizde en çok rağbet gören ve revaçta olan ilk meslek Bilişim sektörünü ilgilendiriyor. Yapılan araştırmalarda gençlerin en çok tercih ettiği ve ilgi duyduğu meslek Yazılım oldu. Peki Yazılım ya da Yazılımcı olmak neden bu kadar ön planda?

Yazılımcı Olmak!

Son yıllarda teknolojik alanda ciddi büyüme kaydeden dünya artık yeni pencereden insanları ortak bir paydada buluşturuyor. Teknolojik yenilikler artık insanların parmaklarının ucunda yer alıyor. Maaş ve tatmin edici mesailer söz konusu olduğu için ve de gelecek vaad ettiği için Yazılımcı şuan da genceler tarafından en çok tercih edilen meslekler arasında yer alıyor.

İletişim ve Medya

Gençler tarafından tercih edilen ve günden güne değer kazanan meslekler arasında iletişim ve medya 2. Sırada yer alıyor. Günümüzde birçok genç şuan da iletişim ve medya alanında çalışarak yaşamlarını sürdürmek istemektedir. Ülkemizde internet gazeteciliği, sinema, tiyatro, gazete, oyunculuk gibi alanlarda çalışmak en çok tercih edilen 2. Meslekler arasında yer almaktadır.

Grafiker-Tasarımcı

Dijital pazarlama süreçleri, Açıkhava reklamcılığı ve daha pek çok görsel mecrada giderek büyüme kaydeden Grafikerlik ve tasarımcılık gençler tarafından tercih edilen 3. Meslek olarak görülmektedir.

Yazarlık-Editör

Dijital çağın trendleri arasında en revaçta görülen meslekler arasında yazarlık ve editörlük 4. Sırada yer almaktadır. İnternet haberciliği, makale ve blog tarzında içerik editörlüğü ihtiyaçlarından dolayı yazarlık ve editörlük gençler tarafından tercih edilmektedir.

İsbul.net üzerinden Editör, Grafiker, Yazılımcı ve iletişim medya alanlarında iş başvurularınızı yaparak aradığınız işlere kolayca ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar