Peki bunlar neler olabilir?
- İşiniz ile direk ilgisi olmayan aramaları ve toplantıları kabul etmeyin. Tarafınıza bir etkinlik daveti gönderildiğinde, etkinlik hakkında net bilgiler alarak hazırlık yapın.
- Çalışma arkadaşlarınızın iş sırasında çok fazla konuşmasına müsaade etmeyin. İş dışı sohbetler ve konuşmalar yapmanız gereken işlerin gecikmesine yol açacak, işler sıkıştıkça yaşayacağınız stres de artacaktır. Birisi çok konuşmaya başladığında nazikçe konuşmayı bitirmek istediğinizi belli edin.
- Şirket içinde aldığınız e-mailleri sürekli, sık sık kontrol etmeyin. E-posta gelmiş mi diyerek harcadığınız zamanı e-mailleri otomatik olarak kontrol edecek bir yazılım kurarak ortadan kaldırabilirsiniz.
- Yaptığınız iş sektörüne göre sizden ve firmanızdan çok fazla şey isteyen, talep eden müşteriler ile iletişimlerinizi kısa sürelere düşürün. Bu tarz diyaloglar karı ve satışı düşürecek etkiyi getirecektir.
- Yaptığınız işler çok fazla ise, iş önceliği oluşturmak, size verilen görevler arasında önem derecesine göre öncelik belirlemek doğru olacaktır. Kendinizi aşırı yormanız verimli çalışmak değildir. Mantıklı ve hedef odaklı çalışmak işleri daha çabuk bitirmenize yarar sağlar.
- Günün her saatinde akıllı telefon taşımayın ve kullanmayın. Akıllı telefonlar teknoloji harikası olması dışında yanlış kullanıldıklarında zamanınızın büyük bölümünü işgal edecektir.
- İşiniz, sosyal hayatınızın yerini almaz, hayatınızdaki ilişkileri ya da sorunlarınızı düzeltmez. İşin bunları düzeltmesini beklemeyin.
İş, hayatın tamamını kapsamaz. İşinizi motivasyon ile ve verimli olarak yapabilmeniz için yakınlarınızla, sevdiklerinizle zaman geçirmeli, sosyal aktivitelere vakit yaratabilmelisiniz.