Ana SayfaMakalelerSosyal Medya Uzmanlığı

Sosyal Medya Uzmanlığı

Günümüzde internet ve sosyal medya mecraları insanların hayatlarında büyük yer kaplamaktadır. Öyleki insanlar ortalama 4-5 saatlarini internet ve sosyal medya platformalarında geçirmektedirler. Hal böyle olunca firmalar için ürün ve hizmetlerini tanıtacakları , müşterileri ile iletişim kurabilecekleri yeni yerler ortaya çıkmaya başladı diyebiliriz. İşte Sosyal Medya Uzmanı firmaların dijital dünyada prestij yönetimini yapan, anlık olarak müşteriler ile iletişime geçebilen , firmaların marka bilinirliğini arttırmak için çeşitli platformlarda firma adına paylaşımlarda bulunan kişidir. Sosyal medya kavramı oldukça yeni bir kavramdır. Sosyal Medya Uzmanı da meslek olarak eski değildir bu nedenle işin okulunu okumuş diyebileceğimiz kişiler bulmak çok zordur. Kimi üniversitelerde Sosyal Medya Sertifika Programları düzenlenmektedir. Kimi üniversitelerde de yeni yeni Sosyal Medya dersi olması tartışılmaktadır. Sosyal Medya Uzmanı olacak kişilerde aranan genel nitelikler; sosyal medya platformlarına hakim olması ve pazarlama stratejileri hakkında bilgi sahibi olmasıdır. Sosyal Medya Uzmanları firmaların dijital dünyadaki yüzleridir. Bu nedenle işlerini yürütürken titiz, sabırlı ve yaratıcı olmaları beklenmektedir. İyi bir sosyal medya uzmanı meraklı olmalıdır ve sürekli kendisini geliştirmelidir. Bunun için teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeli ve internet trendlerine hakkim olmalıdır.

Sosyal Medya Uzmanı olmak için bu alanda sertifika sahibi olunabilmektedir. Ülkemizde nitelikli Sosyal Medya Uzmanı ender bulunmaktadır bu nedenle kendisini bu alanda geliştiren kişiler kolaylıkla istihdam edilebilmektedir.

Sosyal Medya Uzmanları maaşları ise farklılık göstermektedir. Çalıştıkları kuruma, uzmanın niteliğine ve tecrübesine göre farklı maaşlar alabilmektedirler. Sosyal Medya Uzmanları mesleğe başlama aşamasında ortalama asgari ücretin 2-3 katı kadar ücret almaktadırlar. Meslek içerisinde yükselmek ise kıdeme ve niteliklere göre değişmektedir. Sosyal medya uzmanı kariyerinde yöneticilik pozisyonlarına yükselebilmektedir ve Sosyal Medya Direktörü olabilmektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar