Ana SayfaMakalelerSosyal Hayat İle İş Yaşamanı Ayıranlar Daha Başarılı Oluyor

Sosyal Hayat İle İş Yaşamanı Ayıranlar Daha Başarılı Oluyor

Herkes zamanı geldiğinde ihtiyaçları dahilinde çalışmaya başlamakta.

Sosyal hayat, çalışanın iş saatleri dışında yaşadığı ve zaman harcadığı her türlü aktivitedir.İş yaşamında moral ve motivasyonun yüksek olabilmesi için sosyal hayatta aktif hale gelmek,çevredeki arkadaşlarla ve insanlarla diyalog halinde olmak çok önemlidir. Monoton bir hayata sahip olan insan, bunu iş yaşamına da yansıtıp çalışma performansında düşüş gösterir.

Kişinin işinde başarılı olabilmesi için iş hayatı ile sosyal hayatını tamamen birbirinden ayırması, her iki yaşam biçimini bağımsız olarak sürdürmesi gerekir. İş hayatı sırasında sosyal hayatta yapacağı şeyleri düşünen birey yaptığı işi randımanlı yapamayacağı gibi sosyal hayatta sürekli işi düşünen birey yapacağı aktivite ve faaliyetlerden zevk alamayacaktır.

İşi, mesai saatinde zihnen de bitirmek gereklidir. Eksik kalan işler için düşünülmesi ve planlanması gereken konular çalışma saatinde düzenlenmelidir.

İşkolik insan ile çalışkan insan arasında ince bir çizgi vardır. Sürekli iş düşünen bir kişi için çalışkan ifadesi doğru bir tanım değildir. Yaptığınız işi ne derece severseniz sevin, çalışma yaşamınızı çalışma saatlerinde bırakmak düzenli iş yaşamında verimli olarak çalışabilmenizi sağlayacak en önemli etmendir.

İşkolik olmaktan kurtulmak için çevrenizde sevdiklerinizle daha çok zaman geçirin, sevdiğiniz aktivitelere yer verin. Boş zamanlarınızda bol bol gezin ve farklı hobiler edinin. Bu sayede iş dışındaki dünyada da mutlu olduğunuzu göreceksiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar