Ana SayfaMakalelerCV Ve Öz Geçmiş Hazırlama İpuçları

CV Ve Öz Geçmiş Hazırlama İpuçları

Herkesin iş aradığı ve yüz binlerce işçi adayının olduğu bir kulvarda diğer adaylardan sizi ayıracak yegane kaynak cv’niz ve öz geçmişinizdir. Etkili ve dikkat çekici bir cv hazırlamak, firmaların sizi aramasını sağlamak için aşağıda yer alan konulara dikkat ederek adım adım özgeçmişinizi hazırlamalısınız;

CV’nizi hazırlarken kesinlikle A4 kağıt kullanın ve CV’nizin ortalama iki sayfayı geçmediğine emin olun.

Gereksiz ve uzun açıklamalar içeren detaylara yer vermeyin. Unutmayın ki her cv’ye ayrılan süre 2-3 dakikadır.

Font size ( punto büyüklüğü) 12 ve font karakteri “Arial” olmalıdır. Böylece yazınız kurumsal görüntü diline uygun formatta olacaktır.

Türkçe’de yer alan tüm imla kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat edin. Ayrı yazılması gereken -de, -da eki bitişik yazılırsa bu sizin için büyük bir eksi olacaktır.

CV’de kullanılan resim kesinlikle takım elbiseli ve resmi kıyafet ile çekilmiş olmalı,resmin net ve canlı olmasına dikkat edin.

Başvurulan pozisyon için varolan niteliklerinizi net ve sade bir dille açıkça cv’de yazdığınıza emin olun.

İletişim bilgileriniz firma tarafından dönüş yapılacak bilgilerdir. Bu bilgilerin güncel ve doğru olmasının gerektiğini unutmayın.

Staj deneyiminiz var ise detaylı olarak nerelerde staj görevini tamamladığınızı belirtin.

Okuduğunuz okulları ve aldığınız dereceleri tarih sıralamasına uyarak yazın, derecelerinizi yazmanız firma açısından aranılan kriterlerden biridir.

Çalışılan önceki firmaları ve bu firmalardaki pozisyonlarınızı yine ters kronolojik sıraya uyarak düzenli bir şekilde cv’nizde belirtin. Yaptığınız işleri de iş tanımı şeklinde bir ek başlık yaparak cv’ye eklemeniz önerilmektedir.

Yabancı dil bilgisi bugün neredeyse her firma tarafından talep edilmektedir. Dil bilginizi, okuma, yazma ve anlama olarak derecelendirip özgeçmişinizde yazın.

Başvurduğunuz pozisyon ve iş için bildiğiniz gerektiğine inandığınız tüm program ve programlama dillerini yazmanız işe kabulde bakılacak ilk noktalardandır.

Daha önce katıldığınız seminer, kurs ve etkinlikleri özgeçmişinizde ayrı bir alanda açıklayın. Sertifikalarınız var ise bunları cv dosyanıza ekleyin.

Son olarak firma tarafından referans isteneceğinden,daha önce çalıştığınız iş yerinin bilgisi dahilinde izin alarak referans alanını doldurabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar