Ana SayfaMakalelerSorumluluk Sahibi Misiniz?

Sorumluluk Sahibi Misiniz?

Kariyer sitelerinde eleman arayan işverenlerin neredeyse hepsi aradığı elemanın niteliklerini sıralarken klişeleşmiş bir cümle olan “sorumluluk sahibi olmak” şartını mutlaka kullanmaktadırlar. Kimileri bu cümleyi ne anlamda kullandığını bile düşünmez, sadece yazar. Sorumluluk sahibi olmak ne demektir? Nasıl sorumluluk sahibi olunur?

Sorumluluk sahibi olmak bulunduğu konumda üzerine düşen tüm görevleri yapmaktır. Dünyadaki varoluş serüveninde herkesin kendine düşen bir görevi bulunmaktadır. Hayvanların, bitkilerin doğaya ve insana olan hizmet görevleri olduğu gibi insanların da birbirlerine karşı sorumlulukları vardır. Evlerini geçindirmek, çocuklarını bakıp büyütmek, işe ve okula gitmek, başlıca görevlerden bazılarıdır. Bu görevleri üstlenmek ise sorumluluk almak demektir. Sorumluluk sahibi olmak insanın karakterini belirler. İnsanın aldığı sorumlulukları eksiksiz ve düzgün bir şekilde yerine getirmesi karakterinin güzelliği ile doğru orantılı bir şekilde ilerlemektedir. Her davranışın sonuçlarının sorumluluğunu almaktadırlar. Sorumluluk sahibi insanlar hata yaptıklarında bu hatayı kabullenir ve telafi etmek için çaba gösterirler.

Sorumluluk sahibi insanlar görevlerini her zaman en kaliteli ve sorunsuz bir şekilde yapmak için özen gösterir. Sorumluluk sahibi insanlar toplumda da her zaman saygı görür, insanların gözünde değerli bir konuma ulaşırlar. Kendisine daha fazla özgürlük tanınır ve yetişkin konumuna oturtulur. Sorumluluk sahibi insan her zaman cömerttir ve insanlara yardım etmeyi kendine görev edinmiştir. İşini her zaman kendi işi gibi benimser, elinden gelen tüm titizliği göstermeye çalışır.

Sorumluluk sahibi bir kişi üzerine düşen tüm görevleri yerine getireceği için kendini her konuda başarılı hisseder. Bu da kişinin kendisiyle gurur duymasını sağlayarak özgüvenini arttırır. Özgüveni tam olan insanlar işlerinde her zaman başarılıdır.

Sorumluluklarını yerine getiren bir insana duyulan güven de her zaman daha fazladır. Bu insana herkes daha fazla güvenilir. Kendi kararlarını alması için imkan sağlanır. Çünkü verilen işi hiç sorunsuz bir şekilde yerine getireceğinden şüphe duyulmaz. Daha fazla özgürlük hakkını elde etmiş olur.

İnsanların birbirine saygı duyması da tamamen dünyadaki sorumluluklarımızdan biridir. İnsanların mutlu bir hayat yaşaması için birbirlerine göstereceği saygı çok önemlidir. İnsanların birbirine saygı göstermeden yaşadığı bir dünya kaos ortamına sebep olacaktır.

İş ilanlarında çoğu zaman yer alan bu nitelik genellikle göz ardı edilmektedir. Oysaki yapılacak işin sorumluluğunu almak çok riskli olabilir. İşe başladıktan sonra size verilen tüm görevleri yerine getirmek başlıca sorumluluğunuzdur. İşinizde başarıyı ve akabinde mutluluğu hedefliyorsanız görevlerinizi eksiksiz yerine getirmelisiniz.

Daha sonra iş yaşamınızda da mutlu olabilmeniz için takım arkadaşlarınızla aranızdaki iletişimi kuvvetlendirmeli, onlara karşı saygı çerçevesini asla aşmamalısınız.

Kısacası sorumluluk sahibi olmak basit ve göz ardı edilecek bir iş değildir. Unutmayın sorumluluklarınızın ne olduğunu iyi bilmek ve bunları eksiksiz yerine getirmek, mutlu bir hayat sürmenizi sağlayacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar