Ana SayfaMakalelerSon Çare KPSS Değil !

Son Çare KPSS Değil !

Bugünlerde Lise ve Önlisans KPSS Sınavına giren herkes heyecanla aldıkları puanların açıklanmasını bekliyorlar. Sonra muhtemelen kasım ayında devlet memuru genel alımları yapılacak ve adaylar aldıkları KPSS puanları ile bu memur alımlarına başvuru yapabilecekler.

KPSS uzun bir koşu, bir maraton aslında bakarsınız. İyi bir devlet kadrosuna sahip olabilmek için KPSS’ ye de iyi hazırlanmak neredeyse tam puana yakın oldukça yüksek bir puan almak gerekli. Bir yarış atı gibi KPSS yarışmasına çıkana dek koşmak gerekiyor. 100 puan üzerinden değerlendirilen bu sınavda hatırı sayılır bir puan almak için çok sistemli çalışmak gerek. İki bir yılda yapılan bu sınavın müfredatı da oldukça geniş. Genel kültür ve genel yetenek olarak iki ana bölüme ayrılan KPSS’ de güncel konulara ait sorulara da yer verilmektedir. Anlayacağınız KPSS ye hazırlanmaya karar veren bir kişi oldukça büyük bir sorumluluk alıyor.

Kişiye böyle bir sorumluluğu aldıran şey gelecek kaygısı elbette. Rahat ve garantili bir iş sahibi olabilmek için her şey. Çünkü bu olanaklarda işe ulaşmak ve çalışmak zor. Umutların bağlandığı, yeni bir haya standardı düşüncesiyle girilen bu sınavda umduğunu bulamayan, atanamayan adaylar ise hayata devam edebilmek için yeniden iş hayatına atılmak zorunda.

KPSS’ye hazırlanmak için gerçekten çok emek vermiş olabilirsiniz ama bir devlet kadrosuna atanamamış olmak bir son değildir. Son çareniz devlet memuru olmakta değildir. Eğitimleriniz, yetenekleriniz doğrultusunda iş arayabilir kendinize devlet memuru olmanın dışında bir kariyer çizebilirsiniz.

Bunun için öncelikle kendinizi tanımanız gerekli . Kimsiniz, yetenekleriniz nedir, neler yapabilirsiniz belirlemeniz gerek. Sonra çeşitli iş ilanlarını arama, iş bulma yöntemlerini denemelisiniz. Bunlardan en etkili ve en hızlı olanı tartışmasız isbul.net gibi online iş bulma, eleman arama siteleridir.

İş bulma sitelerine üye olup özgeçmiş doldurarak, iş ilanlarını, eleman ihtiyaçlarını arayarak kendinize uygun bir işi bulabilirsiniz.

Özellikle günümüzde çok popüler olan birkaç meslekten yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Bu meslekleri satış temsilcisi, çağrı merkezi elemanı, sekreter, yönetici asistanlığı, müşteri temsilcisi, ön muhasebe ve muhasebe olarak sıralayabiliriz. Hemen her şirketin, kurumun bünyesinde bu iş alanlarında faaliyet gösteren eleman bulundurması neredeyse zorunlu halde geldi. İster küçük çaplı olsun ister büyük ölçekli bir şirket olsun bir sekretere ya da yönetici asistanına, bir satış temsilcisine, bir muhasebeciye mutlaka ihtiyacı vardır.

Örneğin şirkette ki iş yoğunluğunu düzene oturtacak, evrak takibi yapacak,telefon trafiğini yönetecek, yazışmaları yapacak bir yönetici asistanına veya sekretere kesinlikle ihtiyaç vardır. Şirketin verdiği hizmeti veya ürünü müşteriye tanıtacak ulaştıracak, satış sonrası destek verecek, teknik alanda yardımcı olacak, ürün satışı yapabilecek çağrı merkezi elemanı bir şirketin olmazsa olmazıdır. Şirketler kar amaçlı kurulan ve kar elde ettiği sürece ayakta durabilen kurumlardır. Bu nedenle karı ürettiği hizmeti yada ürünü pazarlayarak yada satarak elde edeceğine göre bu satış pazarlamayı koordine edip gerçekleştirecek iyi yetişmiş bir satış pazarlama elemanına ihtiyaç vardır. Yine bu şirketin gelir giderlerini belirleyip takip edecek, vergi ödemelerini takip edip gerçekleştirecek bir muhasebe elemanına elbette ki ihtiyacı vardır.

KPSS’de atanamadıktan sonra ben ne iş yaparım şimdi diye kendinize soruyorsanız bu meslekleri değerlendirmeniz sizin faydanıza olacaktır.

Bu iş alanlarında ki iş ilanlarına ulaşmak için isbul.net geniş iş ilanı arşiviyle sizleri bekliyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar