Ana SayfaMakalelerŞansınızı Arttırmak Sizin Elinizde

Şansınızı Arttırmak Sizin Elinizde

TheLuckFactor (Şans Faktörü) isimli kitabın yazarı Prof. Dr. Richard Wiseman, birçok söyleşi ve gözlemden sonra şanslı kişilerin şanslarını kendileri yarattıklarını bilimsel olarak kanıtlamış. Şansımızı arttırmak için ise bize birkaç madde sunuyor.

Öncelikle şans fırsatlarımızı arttırmamız gerekli. Peki, bu nasıl olacak? Sağlam dostluklar kurmamız, hayata karşı sakin bir tavırla yaklaşmalı, yeni deneyimlere açık olmalıyız. Şanssız insanlar rutinlere takılmayı tercih ederler ve yeniliklerle pek ilgilenmezler. Şanslılar ise tam tersine yeni bir şey denemek isterler, şanslı olduklarına inandıkları için risk almaya hazırlar ve fırsatları hiç kaçırmadan ilk anda görebiliyorlar.

Wiseman’a göre diğer bir etken ise içimizdeki sesi dinlemektir. Evet, içgüdülerini, iç sesini dinleyen insanlar daha etkin kararlar alabiliyor. Şanslı insanlar bu konuda sakin düşünebiliyor ve bunu başarabiliyorlar.

Şanslı insanlar geleceğinin parlak olduğuna her zaman inanıyorlar. Bu yüzden beklentileri zamanla bir kehanet gibi gerçekleşiyor. Açıkcası inandıkları için zorluklar karşısında direnebiliyorlar. Wiseman, Bizlerinde talihimizin açık olduğuna mutlaka inanmamız gerektiğine vurgu yapıyor.

Gelelim diğer bir maddeye, Wiseman’ın araştırmalarına göre şanslı insanlar kafalarında çeşitli oyun planları kurgulayabiliyor. Bunu şöyle ifade etmek gerekirse, şanssız olduğunu düşünen insanlar her konuda olumsuz tarafları düşünmekle vakit kaybederken, şanslılar hatalardan ders almayı ve fırsatları görmeyi biliyorlar.

Kısaca hata yapmaktan korkmayın. Cesurca davranın. Şansınız bol olsun.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar