Ana SayfaMakalelerSanal Ofis Kavramı Nedir? Kimler Tercih Etmeli?

Sanal Ofis Kavramı Nedir? Kimler Tercih Etmeli?

Sanal ofis kavramı ve oluşumu son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. İçinde sanallık geçse de verilen hizmetler sanal değildir ve gerçektir.

Dünya genelinde genel olarak son 10 yıldır tercih edilen sanal ofisler, Türkiye’de de tercih edilmeye başlandı. Sanal ofis mantığında, ofis personeli giderleri olmadan, idare destek ve yönetime gerek kalmadan, istenilen ve değişkenlik gösteren sürelerle tam donanıma sahip bir hazır ofise firma anında kavuşabiliyor.

Sanal ofis hizmetinde, profesyonel ve sesli telefon (yönlendirme destekli) de yer alıyor. İş hayatının ve Türkiye’nin iş merkezi konumunda yer alan İstanbul şehrinde ofis açmamak orta düzeyli şirketler için artık büyük bir eksiklik olarak kabul ediliyor. İşte bu noktada, işini tam anlamıyla yapmak isteyenlerin, yarım bırakmak istemeyenlerin yardımına sanal ofisler koşuyor.

Sanal ofis kimler için gerekli ? Kimler kullanır ?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere özellikle İstanbul dışında yer alan firmalar ve İstanbul’un avantajını iş hayatlarında kullanmak isteyen işletmeler sanal ofise yönlenen ilk firmalar oluyor. İkinci sırada ise maliyeti azaltıp riske girmeden büyümek ve gelişmek isteyen girişimciler yer almakta.

Bu iki grup dışında; ünlü sanatçılar, yazılım firmaları, danışmanlık şirketleri, home ofis çalışanlar,e- ticaret sitesi sahibi olup e-ticaret yapanlar, yaşam koçları, eğlence sektörü çalışanları sanal ofis tercih edenler arasında yer alıyor.

Peki neden sanal ofis tercih ediliyor?

Yeni bir ofis açarken cebinizden çıkacak olan giderlerin pek çoğunu sanal ofis oluşumunda harcamazsınız. Ayrıca özel yönetici odası, toplantı odaları gibi hizmetleri sadece kullandığınız zaman dilimlerinde ödersiniz. Elektrik, su, kahve ve çay masrafı, temizlik masrafı gibi masrafları düşünmezsiniz.

Sanal ofis edinmek için kısa süreli anlaşmalar dışında uzun süreli, yıllık anlaşmalarla daha ekonomik olarak hizmetten yararlanılabiliyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar