Ana SayfaMakalelerSağlık Sorunları Kariyeri Etkiliyor

Sağlık Sorunları Kariyeri Etkiliyor

Sağlığınıza Gerekli Özeni Gösterin

Çalışanlar bir işletmenin başlıca etki alanı içerisine girmekte ve çalışanların durumları, başarı ya da başarısızlıkları, motivasyonu, verimi gibi unsurlarda direkt olarak işletmeye yansımaktadır. Bu düşünceden yola çıkıldığındaysa, çalışanların ruh halleri ve sağlık sorunları da işletme içerisinde etki eden faktörler arasında yer alır.

Önce sağlığınızı düşünün

Çalışanlar işletmede sadece yaptığı işle değil, varlığıyla da değer yaratır. Dolayısıyla kendi içinde yaşadıkları sorunlar da işe etki edebileceği gibi, sağlık sorunları yaşaması da bünyesi üzerinde sorun yaratacağı için, önlem alınmaması halinde büyüyebilir. Birey bir sağlık problemi yaşaması durumunda önce kendisini düşünmelidir. İşten nasıl izin alırım, neyse sonra giderim ya da yakında geçer gibi telkinlerde bulunarak, sağlık sorunu ertelemesi halinde, öncelikle kendisi için sorun yaratacaktır. Bu nedenle mutlaka bir sağlık sorunu yaşanması durumunda çalışan önce kendi sağlığını düşünmelidir. Kendi sağlığını düşünmek kavramı oldukça geniş bir anlam taşımaktadır ancak burada bahsi geçen, ertelemeden, iş yerinden kısa süreli izin alınması ve muayene olunmasıdır. En azından tüm gün iş yerinde sağlık sorunu yaşayarak verimsiz ve rahatsız bir şekilde kalmak yerine, muayene sonucunda tam olarak sorunun ne olduğunu anlayabilir, bu doğrultuda tedaviye başlayabilirsiniz. Böylece hem işinizi aksatmamış hem de daha sağlıklı bir şekilde ilerlemiş olursunuz.

İzin istemekten çekinmeyin

Çoğu çalışan ise maalesef iş yerinden doktora gitmek için izin alma konusunda çekimser davranmakta, sağlık problemlerini ertelemektedir. Ancak unutulmaması gereken şey, işverenin çalışanı hasta ve yapamaz durumda iş yerinde görmek istemeyeceğidir. Yani hasta olan çalışan bir şekilde iş yerinde yer almak ve iş yapamaz durumda sadece orada durmak yerine, muayene olarak önlemini almalı ve sağlıklı bir şekilde işine devam etmeli, verimli bir şekilde çalışabilmelidir.

İş akışında etkili olan sağlık problemleri başlı başına çalışanlara etki eder ve bu nedenle baştan önlem alınması gereken bir olgudur. Örneğin, Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada baş ağrısını iş kaybına en fazla etki eden sağlık sorunu olarak açıklanmıştır. Birçok nedenden kaynaklanabilecek bu sağlık problemi de zamanında önlem alınması gereken problemlerin başında gelmektedir. İlerleyen zaman diliminde kariyer planını doğrudan etkilemesini önlemek ve çalışma performansının düşmesini engellemek amacıyla, sağlık problemlerini kesinlikle ihmal etmemek gerekmektedir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar