Ana SayfaMakalelerRahat Bir Mülakat İçin 7 İpucu

Rahat Bir Mülakat İçin 7 İpucu

Mülakat günleri hepimizin hayatında zorlu ve stresli bir zaman dilimidir. Mülakatlarda bir yabancıya tüm yaşam deneyimini sunmak insanı huzursuz hissettirir. Ama uygulayacağınız birkaç taktikle kendinizi daha iyi bir şekilde tanıtabilir, rahatlayarak daha olumlu bir görüşme geçirmenizi sağlayabilirsiniz. İşte birkaç ipucu;

Ev Ödevinizi İyi Yapın

Görüşmeye gittiğiniz iş hakkında tüm bilgileri edinmiş olun. Pozisyonunuzda yapmanız gereken görevleri öğrenin ve alanınızla ilgili genel kültür, yeni değişlikler, stratejiler hakkında bilgi sahibi olun. Alanınızla ilgili şirkete ne gibi yenilikler katabileceğinizi göstermeniz işverenlerin gözünde değerinizi yükseltecektir.

Etrafındaki İnsanlara Sorun

Gideceğiniz şirket hakkında araştırma yaparken sosyal ağ sitelerideki değerlendirmelerden faydalanın. Linkedin gibi sitelerden şirket değerleri hakkında tarafsız ve dürüst bilgileri edinmenizi sağlayacaktır. Şirkette daha önceden çalışmış biriyle temasa geçmeniz, şirket hakkında birebir bilgiler edinmenizi sağlar. Aldığınız her detay görüşmeye daha hazır bir şekilde gitmenizi sağlayacaktır.

Özgeçmişinizi Ezberleyin

Niteliklerinizle ilgili sunduğunuz dosyadaki bilgileri ve tarihleri eksiksiz ezberleyin. Mülakatta sorulan sorulara tereddütsüz yanıt vermeniz çok önemlidir.

Uykunuzu İyi Almış Olun
Kafein bir mülakatta esnemenizi tutmanız için yardımcı olabilir fakat sağlıklı bir uykunun yerine asla geçemez. Uykunuzu almış bir şekilde mülakata gitmeniz dinç bir görünüm için fayda sağlayacaktır. İşverenlerin sizleri değerlendirmesinde dış görünüşünüzün de büyük bir rolü vardır.
Zamanında Orada Olun
Zamanlama konusunda dakik olmanız gerekir. Olası aksilikler yaşanabilir, seyahat süreniz beklenenden daha uzun sürebilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için daha erken yola çıkmalı, evrak doldurmanız falan gerekecekse en az 20 dk. önce belirtilen mekanda bulunmanız gerekmektedir.

Ayrıntılı Olun

Mülakatlarda bazı bireyler sizi zorlamayarak hızlı sorular sorar, sizin uzun cümleler kurmanıza müsaade etmezler. Ya da sizin soru sormanıza imkan vermezler. Kişisel deneyimlerinizi paylaşmak ve kendi sorularınızı sormak için istekli olun.

Zor Sorulara Hazırlıklı Olun

Mülakatlarda en korkutan sorulardan biri “sizin en büyük zayıflığınız nedir” sorusudur. Bu gibi sorulara hazırlıklı olarak gidin. “ ben mükemmeliyetçi bir insanım” “hiçbir zayıf noktam yoktur” gibi yanıtlar vermeyin. Gerçekçi davranın ve görüşmenizi etkilemeyecek bir özelliğinizi anlatın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar