Ana SayfaMakalelerPersonel Almada Altın Kurallar

Personel Almada Altın Kurallar

İşe Alımda 5 Altın Kural
 
Firmaların verdiği iş ilanlarına bakıldığında, büyük küçük tüm işletmelerde nitelikli eleman ihtiyacı olduğu görülmektedir. İşsizliğin gün geçtikçe arttığı günümüzde, işverenler, iş arayanlar arasından nitelikli elemanı seçmek ve firmalarına kaliteli elemanı katmak için iş ilanları vermektedirler.
 
Nitelikli bir elemanı işe alırken dikkat edilmesi gereken 5 altın kural:
 
1-İş ilanınızda mutlaka iş tanımı yapın: İş ilanınızda iş tanımı yapmanız, aradığınız pozisyonla ilgili detaylı bilgiyi adayın görmesini sağlar. Böylelikle doğru adayın ilanınıza başvuru yapmasını sağlarsınız. Özgeçmişleri inceleme sürecinizde size yardımcı olacak nitelikteki iş tanımınız, firmanızı tanıtmalı, aradığınız pozisyonla ilgili tüm ayrıntıları içermelidir. Ayrıca ilanınızda, çalışanlarına sağlayacağınız olanakları da belirtmenizde yarar var. İş tanımınızda aradığınız pozisyon başlığını ve ne gibi sorumlulukları olacağını belirtiniz. Adayın gerçekleştirmesi gereken görevlere de iş tanımınızda yer verin.
 
2-Adayın iş tecrübesi ile ilgili beklentilerinizi belirtin: İş alımlarında, tecrübe, eğitim bilgileri, iş ile ilgili sertifikalar, donanım, adayın iş ile ilgili yetkinlikleri, projeleri çok önemli noktalardır. İşveren olarak firmanıza alacağınız elamanın iş ile ilgili ne kadar tecrübeye ve donanıma sahip olması gerektiğini belirtin.
 
3-Adayın sahip olması gereken yetenekleri belirtin: İş tanımınızda adayın yapacağı görevlere yönelik sahip olması gereken yetenekleri belirtin. Örneğin aradığınız pozisyon bir muhabir ise, yazı yazma becerisi gelişmiş, olayları çözümleyebilen, güncel gelişmeleri takip eden, fotoğraf çekmeyi bilen bir eleman aradığınızı belirtin.
 
4-Adayın çalışma tarzını belirtiniz: İşe alacağınız adayın nasıl bir ortamda ne şekilde çalışacağını belirtiniz. Adayın çalışma şekli, şirketteki diğer çalışanların çalışma tarzıyla uyum içinde olmalıdır. İş bölümü ve çalışanlar arasındaki uyum şirketler için önemli bir noktadır. Adayın çalışmak istediği zaman türü de şirketin çalışma zamanı türü ile uyum içinde olmalıdır.
 
5-Şirketinizin önem verdiği kuralları belirtiniz: Şirket içinde uyulması gereken kurallar ve etik değerlerinizi belirtin. Aradığınız pozisyondaki elemanın ne gibi karakteristik özelliklere sahip olması gerektiğine yer verin. Örneğin satış danışmanı arıyorsunuz, bu pozisyona uygun birinde aradığınız özellikler ikna edicilik, iyi bir konuşma tarzı, dış görünümüne özen göstermek gibi maddelerdir. Bunun dışında şirkette önem verilen kurallara da değinin. Bunlar, sigara içilmemesi, işe geç kalınmaması, iş disiplinine uyum sağlanması gibi maddelerle sıralanabilir.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar