Ana SayfaMakalelerPart-Time Çalışanlar Dikkat!

Part-Time Çalışanlar Dikkat!

Belli bir dönemde, part-time çalışanların yakındığı bir konu gündeme geldi. 1 Ocak 2012 – 18 Nisan 2014 arasında, ayın bir bölümünde çalışan 18 yaşından küçükler ya da 25 yaşından küçük üniversite öğrencilerine ayın geri kalanı için de GSS prim borcu çıkarılıyor. 2014’te part-time çalışanların prim zorunluluğu kalktığından dolayı onlara borç çıkmıyor, ancak öncesinde çalışanları kötü sürpriz bekliyor.

18 yaş altındaki çocuklara tanınan GSS priminden muafiyet her ne kadar lise öğrencileri için 20 yaş, üniversite öğrencileri için de 25 yaş olarak uygulanıyorsa da mezun oldukları tarihten itibaren yükümlülükleri başlıyor. Üniversiteden mezun olan öğrenciler 25 yaşından küçük olsalar da 30 gün içerisinde GSS için başvuru yapmak zorundalar. Lise mezunları için bu süre 120 gün olarak uygulanıyor. Liseden mezun olup aynı yıl içerisinde üniversiteyi kazananların, üniversite bitinceye kadar ya da 25 yaşına girinceye kadar bir şey yapmaları gerekmiyor.

Gelir testi yaptırılmadığı takdirde SGK aylık 305.6 lira üzerinden prim borcu çıkarmaya başlıyor. Üstelik prim borcu olanlar da sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor. GSS prim borçları sorgulaması online olarak e-devlet sisteminden öğrenilebiliyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar