Ana SayfaMakalelerÖzgüven Kazanma

Özgüven Kazanma

Özgüven hayatın her alanında, her koşulda bir insan için olmaz ise olmaz karakter özelliklerindendir. Özgüvenin olması; Kişinin karşılaşacağı zorluklarla, güçlüklerle başa çıkabilmesini, yeni fikirleri hayata geçirebilmesini kolaylaştırır.
Özgüven insana güç ve cesaret verir. Bu durum insanın konuşmasından, hal ve hareketlerine, mimik ve jestlerine hatta bakışlarına kadar uzanır. Özgüven başarının anahtarıdır.
Kişi, özgüveni olmadığında ya da özgüven eksikliğinde, aslında yapabileceği işleri bile gerçekleştiremeyeceğini düşünür. Basit işleri ve eylemleri sorgular ve kendini geri plana iter. Buna bağlı olarak hayattan ve sosyallikten uzaklaşır. Kendi kabuğuna çekilir.
Özgüvenin zayıf olduğu hissedildiğinde yapılması gereken ilk iş hiç kimsenin mükemmel olmadığıdır. Her insanın yetenekli olduğu bir alan vardır. Yeteneğinizin var olduğu alanda kendinizi geliştirmekten geri kalmamalısınız.
Kendinizin geçmişte ve yakın gelecekte başarmış olduğu irili, ufaklı başarıları hatırlamalı ve bunlarla kıvanç duymayı öğrenerek özgüveninizi beslemelisiniz.
Özgüven gelişimi kişinin hevesine ve çalışmasına bağlıdır. Rahat ve girişken olarak sorumluluklar almak, insanlara yardım etmek, iş dışındaki yaşamda arkadaşlar edinip grupsal aktivitelere katılmak, hayatı sevmek ve pozitif düşünce anlayışını geliştirmek özgüveni arttıracaktır. Başardığınız her görev ve iş sonrası bunu değerlendirmeye tabi tutmanız ve yaptıklarınızı görmezden gelmemeniz de hem kendinize olan öz saygınızı yükseltecek hem de kendinize güveninize olumlu olarak yansıyacaktır.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar