Ana SayfaMakalelerÖnyazı Nasıl Olmalıdır?

Önyazı Nasıl Olmalıdır?

Önyazıya bir kitabın önsözü diyebiliriz. Önyazıda özgeçmişinizi değil vurucu olabilecek bazı önemli bilgilerden bahsedilmesi yararlı olacaktır.
Önyazı, CV’nizin özeti olmalıdır. Özet olmakla birlikte her şeyden bahsetmemeli ve yalnızca önemli olan bilgileri vurgulamalıdır.
Önyazı, başvurulan ilan dikkate alınarak yazılmalı ve tabi ki başvurduğunuz ilana olan isteğiniz vurgulanmalıdır. Yani aslında bir tane önyazıyla yetinmemeliyiz ve her başvurduğumuz iş için yeni bir önyazı oluşturmalıyız.
Pozisyon ile ilgili almış olduğunuz eğitimler, kurslar ve deneyimlerden bahsedilmelidir. Tabi ki, kısaca bahsedilmeli. Alınan eğitimin ayrıntısı, daha önce çalışılan işin detayları verilmeden önyazıya geçirilmemelidir.
En önemlisi 1 sayfayı geçmemesi gerekir. Hatta çoğu değerlendirme 1 sayfalık önyazılar bile çok uzun bulunabilir. Bir ya da iki paragraflık önyazılar en makbul olanlarıdır.
Son olarak unutmayalım ki, önyazı bir CV değildir. Sizin ilk sözünüzdür. Kendi CV’nizin okunmasını istiyorsanız önyazınızı çarpıcı hale getirmelisiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar