Bir kadının gözlerinde ciddi bir hastalık ortaya çıkıyor ve bu hastalığın çaresinin olmadığı anlaşılıyor. Kadın kör olma tehlikesi ile burun buruna geliyor. Doktorlar ilerleyen hastalık için bir tedavinin mümkün olmadığını aktarıyorlar. Kadın doktorların olumsuz cümlelerine rağmen tercih etmese de alternatif çözüm arayışlarına giriyor.
Arayışları neticesinde alternatif yöntemler uygulayan bir terapiste gidiyor. Terapistin kadından ilk istedikleri hayatını ve kendini tanımlaması oluyor. Terapist kadını bir süre dinledikten sonra konuşmasını keserek, cümlelerinde sürekli “nefret ediyorum” dediğini aktarır. Kadın bu durumu daha önce hiç düşünmemiş olarak şaşırarak fark ediyor.
“Dünya düzeninden ve dünyanın gelecekti halinde nefret ediyorum”
“Okullarda öğretmenlerin çocuklara hitap şeklinden nefret ediyorum”
“O çocuğu görmekten nefret ediyorum”
“Şunu yerine getirmekten nefret ediyorum”
Bu onun için gerçekten göz açtırıcı bir telkin ve tecrübe oluyor.
Odaklanma Kanunu
1- Yazın
Sizi mutlu eden her şeyi yazın. Yapmak istediklerinizi ve ideallerinizi not alın. Yazmak ve yazdıklarınızı düzenli kontrol etmek hedefe bağlı kalmanızı sağlar.
2- Güzel konuşun
İşe gidip gelirken, dışarıya çıktığınızda çevrenizde yer alan insanlara onlara kendilerini iyi hissettirecek güzel şeyler söyleyin.
3- Teşekkür edin
Beğendiğiniz ve hoşlandığınız her şey için karşınızdaki kişi / kişilere teşekkür edin. Teşekkür etmeyi alışkanlık haline getirin.
4- Sözlerinizi düşünerek söyleyin
Söylediklerinize dikkat etmeyi kural haline getirin. Ağzınızdan çıkanlara önem verin. Sözlerinizi, cümlelerinizi, tonlamalarınızı fark edin. Bunun için çevrenizden gözlem yapmalarını da isteyebilirsiniz. Onlar sizi dışarıdan bir göz olarak çok iyi gözleyebilirler.