Ana SayfaMakalelerMutlu Aile, Başarılı İş Ortamı

Mutlu Aile, Başarılı İş Ortamı

İş Hayatı Aile Yaşantınızı Nasıl Etkiliyor?
Vaktinizin büyük bir bölümünü geçirdiğiniz işiniz, aile yaşantınızı her yönden etkiler. İşyerinde yaşadığınız bir sorun, gününüzün stresli ve yoğun geçmesi, eve yorgun gelmeniz, birlikte yaşadığınız aile bireylerine de ister istemez yansır. İş hayatınız ve aileniz arasındaki dengeyi kurmak oldukça zor gibi görünse de aile içi huzuru sağlamak için bu dengeyi kurmanız gerekir. Aile içi iletişim, bireylerin birbirlerine anlayış göstermeleri ve sorumluluklarını yerine getirmeleriyle güçlenen iletişim biçimidir. Ortak yaşam alanında iş bölümü yapmanız ve birlikte yaşadığınız insanların yükünü hafifletmeniz, birbirinize zaman ayırmanızı sağlar.
Ailenize Zaman Ayırın
Gün içinde saatlerce çalışmanın yorucu olduğunu hepimiz kabul ediyoruz. Fakat tüm hayatınız işyerinden ibaret değil, bunu kabul edin. Ne kadar stresli bir gün geçirmiş olursanız olun evde sizi bekleyen çocuğunuza veya eşinize zaman ayırın. Eve geldiğinde mutsuz, gergin ve stresli bir anne babayı hiçbir çocuk istemez. İşyerinde yaşadığınız sıkıntıları eve geldiğinizde bir kenara bırakın. Ailenizle iyi vakit geçirmenin yollarını arayın. Yorucu bir günün ardından huzurlu bir ortama girmek sizin de keyfinizi yerine getirecektir. Ailenize günlerini nasıl geçirdiklerini sorun, akşam yemeklerinizi keyifli hale getirin. Yemek masanızı müzikle şenlendirin. Gün içinde hoşunuza giden şeyleri anlatın. Haftanın belirli günleri ailece yapabileceğini etkinlikler belirleyin. Film izleyin, görmek istediğiniz yerlere gidin. İş ortamınız ne kadar stresli olursa olsun, iş çıkışı kavuşacağınız huzurlu bir yuva, günün bütün stresini unutturacaktır.
Dokunmayın Çalışıyorum
Evet çalışıyor olabilirsiniz. Ama kimse bunun sorumlusu değil. İş hayatında yaşadığınız stres veya yorgunluk, aile içinde sorun yaşamanıza sebep olabilir. Çalıştığınız için, ev içinde hiçbir sorumluluk almamanız, ev içinde negatif enerji yaymanız, ailenizi mutsuz edecektir. Özellikle çocuklarınıza vakit ayırmamanız ve küçük şeylerden problem yaratmanız, kırıcı olmanıza neden olacaktır. Bu yüzden çocuğunuza ya da eşinize kurduğunuz cümlelere dikkat etmelisiniz. “Ben sizin için çalışıyorum” cümlesini her kullandığınızda, bu sizin üstünlüğünüzden çok aileniz üstünde baskı yaratacaktır. Çalışıyor olmanız dokunulmaz olduğunuz anlamına gelmiyor. Günümüz şartlarında çalışmak zorunda olduğumuz gerçeğini reddedemezsiniz. Bunun sorumlusu ailenizmiş gibi davranmayın. Hem iş stresi, hem huzursuz bir aile ortamı öncelikle sizi olumsuz etkileyecektir. Unutmayın iyi bir aile ortamı işinizde de başarılı olmanızı sağlayacağından yeni bir
İş arama yapmanızı sebep kalmamasını ortaya koyacaktır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar