Ana SayfaTavsiyelerMülakatta İkna Edici Olmanın Yolları

Mülakatta İkna Edici Olmanın Yolları

Mülakatta İkna Edici Olmalısınız

İş bulma sürecinizi hızlandırdınız ve geri dönüşler olmaya başladı. Sıra mülakat aşamasını geçmeye geldi. Bu aşama tüm adaylar için stres unsuru oluşturuyor. Aslında iyi hazırlanıp mülakata gidildiğinde, bu aşama sanıldığı kadar zor geçmemekle birlikte olumlu olarak sonuçlanabiliyor. Unutmamalı ki mülakat, aday ile işverenin karşılıklı olarak birbirlerini tanıdığı, iletişim kurduğu, paylaşımda bulunduğu bir süreçtir.

İşveren Açısından

İşveren mülakat yaparak işe almayı düşündüğü pozisyon için başvuruda bulunan çalışan adaylarını yakından tanımaya çalışır. Bu görüşme esnasında, Neden bizim şirketimiz? Bize ne katabilir? Bu pozisyon için eğitim, bilgi ve tecrübesi yeterli mi? Nasıl bir kişiliğe sahip? Diğer adaylardan öne çıkan yönleri nelerdir? Çalışma şartları nasıldır? gibi sorulara yanıt arar. Bu nedenle mülakat aşamasında doğru davranabilmek ve gerekli mesajları doğru bir şekilde karşıya ileterek bu görüşmenin gerçekleştirilmesini sağlamak, işe girmenizde oldukça büyük rol oynayacaktır.

İşverene Verilmesi Gereken Mesajlar

İş bulma sürecini yaşıyorsanız mutlaka mülakat esnasında ikna edici olmanın yollarını da bilmelisiniz. İş bulma sürecini doğru bir şekilde yönetip ne yaptığınızı bilerek hareket etmek, sizin tüm özelliklerinizin yanı sıra bir artı daha kazanmanıza yol açacaktır. Bu nedenle doğru mesajları kodlamaya özen gösterin.

Yapabilirim…

İş konusunda ikna edici olmanızın ilk adımı, gerçekten ben bu işi yapabilirim mesajı vermenizdir. Görüşmeye giderken öncelikle kendinizi sınamalı ve ben bu işi gerçekten yapabilirim cümlesine inanmalınız. Mülakat esnasında ise, mesajı tüm inandırıcılığınızla karşı tarafa belirtmelisiniz.

Bu İş Benim Olmalı…

Görüşme sırasında gerçekten o işi ne kadar istediğinizi ifade etmenizde fayda vardır. Ben bu işi istiyorum mesajını karşı tarafa direkt aktarabilmeli, isteğinizin samimi olduğunu hissettirmelisiniz.

Uyumluyum…

Şirketinizin çalışma koşullarına, işin işleyişine ve iş arkadaşlarıma uyum sağlayabilirim mesajını görüşmecinin alması oldukça önemlidir. Çünkü bir iş ortamında uyumsuz, sorun çıkaracak ve sürekli insanlarla iletişiminde sorun yaşayan bir çalışan, hiçbir işveren tarafından tercih edilmez.

İş Yerinize Artı Değer Katabilirim

Beni işe almanız halinde iş yerinize verimli bir çalışan olarak artı değer atabilirim mesajını da görüşmeciye iletmeniz, sizin için olumlu bir görüş yaratmaya yardımcı olacaktır.

Bu nedenle mülakatta ikna edici olmak ve iş arayışınızı olumlu bir şekilde sonlandırabilmek adına, bu ikna edici cümleleri kurmaktan kaçınmayın. Kendinizi doğru ifade etmeye ve gerçekten özgüvenli gözükmeye dikkat edin.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar