Ana SayfaMakalelerMülakata Çağrılmamak

Mülakata Çağrılmamak

İş Görüşmesine Neden Çağrılmıyorum?
Birçok başvuru yapmanıza ve bir kısmına başvurunuzun olumlu bulunması halinde size dönüş yapılacağına dair yanıt gelmesine rağmen, ilgili firmalardan sizi görüşmeye davet eden ne bir telefon ne de bir e-posta almıyor ve sadece şansınızın rast gitmediğini düşünüyorsanız son derece kaderci biri olduğunuzu söyleyebiliriz. Bu şekilde de hayatınıza devam edebilirsiniz elbette ama her şeye kader olgusu ile bakıp sonucu kabullenirseniz, sorunun kaynağını ve çözüm yolunu asla bulamazsınız. Bu nedenle İş görüşmesine çağrılmamanızı şanssızlığa bağlamak yerine, olası nedenlere göz gezdirmekte fayda var. Başvuru sırasında aşağıda yer verdiğimiz maddelerdeki yanlışları yapmadığınızdan emin olmalısınız.
İlk olarak aynı firmada açık olan farklı pozisyonlara başvuruda bulunmayın Bu durum işverenin sizin bir alanda uzmanlaşmamış olduğunuz ve iş hayatında tam olarak ne yapmak istediğinizi bilmediğiniz düşüncesine kapılmasına neden olabilir.
Arama kriterlerine uygun olduğunuzdan emin olun. Hemen hemen her firma verdiği ilanda aradığı elemanın kriterlerini ince detaylarına kadar belirtir. Örnek verecek olursak ; İstanbul’da ikamet eden, Üniversite Mezunu, 2 yıl iş deneyimi vb. Ve firmalar başvuruların yoğunluğundan dolayı hepsini tek tek incelemek yerine öncesinde aradıkları kriterleri baz alarak bir filtre uygularlar. Bu nedenle siz başka bir artınızın kriter dışında kalan eksinizi örteceğini düşünseniz bile başvurunuz filtreden geçemediği için ilgili kişinin değerlendirmesine dahi ulaşmayacaktır.
Öz geçmişinizi güncel tutun. Öz geçmişinizin güncel olmaması güncel öz geçmişleri seçen firmaların filtresinden geçememenize neden olacağı gibi ikamet ettiğiniz ilçe vb. gibi güncel olmayan bazı bilgilerinizden dolayı da başvurunuza olumlu yanıt almanızı engelleyebilir.
Öz geçmişinizde detaylı bilgi verin. Öz geçmişinizde yer alan bilgilerin gereksiz konulara değinmemek koşulu ile açıklayıcı olmasına dikkat edin. Örneğin bir iş tecrübenizi sadece firma adı ve çalıştığınız süre olarak belirtir, o iş yerinde yapmış olduğunuz görevinize dair açıklama yazmazsanız işveren sizin aradığı pozisyon için uygun olup olmadığınızdan emin olmayarak alternatif adayları değerlendirmeye yönelebilir.
Öz geçmişinize fotoğraf ekleyin. “Beni görünüşüm ile değil yaptığım iş ile değerlendirin” diyorsanız bile farklı makalelerimiz de bahsettiğimiz üzere dış görünüşünüzün sizin kendinize ve işinize vermiş olduğunuz saygıyı yansıttığını unutmayın. Bu nedenle cv nizi değerlendirecek kişiler aynı zamanda sizin fotoğrafınızı görmek ve bir fikir edinmek isteyeceklerdir. Ama dikkat edin sırf fotoğraf eklemek adına vesikalık olmayan hatta pc başında çekilmiş amatör fotoğraflarınıza kesinlikle yer vermeyin.
E-posta adresinize dikkat edin. Öz geçmişinizin iletişim kısmında bildireceğiniz e-posta adresinizin adınız ve
soy adınızdan oluşması sizin ciddiyetinizi ortaya koyar, bunun aksi olan adresler ise kötü ve ciddiyetsiz bir izlenim yaratır. Bu nedenle iso1970@… , esmerkiz@… vb. e-posta adreslerini kesinlikle iş başvurularınız da kullanmayın.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar