Ana SayfaMakalelerMeslekleri Yakından Tanıyalım

Meslekleri Yakından Tanıyalım

Meslekleri yakından tanımanın getireceği avantajlar doğrultusunda iş hayatınıza ve kariyerinize yön verebilirsiniz. Mesleklerin tanıtımı için artık günümüzde çeşitli etkinlikler yapılmakta ve bu etkinlikler daha okul çağına henüz başlayan çocuklara kadar ulaşabilmektedir. Avrupa ülkelerinde ve gelişmiş Asya ülkelerinde meslek tanımı bireyin yetenekleri ve eğilimleri hesaplanarak yapılmaktadır. Okul öncesi eğitime başlayan çocukların hareket, hal ve tavırları, yetenekleri gözlemler sonucu kayıt altına alınmaktadır. Bu kayıtlara göre bireyin seçeceği meslek ve eğilimi bulunduğu ilgi alanları önceden tespit edilmektedir.

Ülkemizde bu durum henüz oturmamış bir sistemde ilerlemektedir. Bu yüzden mesleklerin tanıtımı konusunda bireyler yeterince bilgilendirilmemektedir. Meslekleri yakından tanımak için her gün gelişen ve değişen dünyanın trendlerini doğrudan takip etmek gerekir.

Son Yılların Popüler Meslekleri

Son yılların popüler meslekleri çoğunlukla teknolojinin gelişti alanlarda daha yaygın olmaktadır. Akıllı ürünlerin hayatımıza dahil olma durumları neticesinde bilişim alanında ciddi artışlar ortaya çıkmaya başlamıştır. Son yıllarda popüler mesleklerin içinde özellikle web yazılım ve mobil yazılım uygulamaları ön plana çıkarken, iletişim ve sanat alanında da ciddi ilerlemeler söz konusudur. Bir diğer alan ise internet uygulamalarıdır.

İnternet uygulamalarının gelişimi yeni iş pozisyonlarını ve buna bağlı olarak yeni meslek birimlerinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Günümüzde pek çok haber sitesi artık internet üzerinden yayın yapmaktadır. Bununla beraber sosyal medya mecralarının yaygın olması reklam ve farkındalık yaratması amacıyla kısa bir süre sonra satış ve pazarlama üzerinden yeni bir mesleğin oluşmasına imkan tanımıştır.

Üniversite Öğrencilerinin En Çok Tercih Ettiği Meslekler Hangileridir?

Ülkemizde son yıllarda eğitim ve öğretim sisteminde yaşanan sorunlar nedeni ile popüler olan öğretmenlik mesleği, çalışma koşulları ve imkanlar dahilinde doktorluk mesleği, hukuk alanında avukatlık gibi meslekler giderek popülerliğini yitirmektedir. Sadece inşaat alanlarında meydana gelen artış ve toplu konut kavramı mühendislik alanında ilerleme kaydedilmesine yol açmıştır.

Üniversite öğrencilerinin en çok tercih ettiği meslek gurupları, Bilgisayar Mühendisliği, İletişim, Güzel Sanatlar ve İnşaat Mühendisliğidir.

Meslekleri yakından tanımanın vermiş olduğu avantajları henüz yolun başında olan bireyler için önemli olduğunu bilmemizde yarar vardır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar