Ana SayfaMakalelerİş Bulmanın Mevsimi Var mı?

İş Bulmanın Mevsimi Var mı?

Sizce iş bulmanın mevsimiz var mı ya da sezonu? Bu noktada şunu düşünmekte fayda var. Ülkemizde yaz aylarında ve sonbaharın son günlerinde işlerle ilgili bir takım değişiklikler olabilmektedir. Buna neden olan etkenlerin başında ülkemizde okulların yaygın olması ve genç nüfusun fazla olmasıdır. Part time olarak çalışan adaylar kısa bir süre sonra okullarına geri dönmek zorunda kalmaktadırlar. BU nedenden ötürü bu tarih zamanları arasında bir boşluk doğmaktadır. Bu boşluklar da iş bulmanın mevsimi var mı sorusunu düşündürmektedir.

İş Arayışlarınız İçin Zaman Ayırın!

Eğer bu zaman dilimleri arasında iş değiştirmek istiyorsanız o zaman bu mevsim aralıklarını takip etmenizde yarar vardır. İş bulmak için belirli tarihlerin olması da aslında önemli değildir. Eğer sektör bazında iyi bir bilgi birikimine sahipseniz zaten iş arama sırasında çokta fazla beklemeden aradığınız işe kolayca ulaşabilmektesiniz.

İş Aramalarınızı Şansa Bırakmayın!

Ülkemizde eğitim ve doğu-batı arasında değişen göç bazen bazı sektörlerde boşluk bırakmaktadır. Ama söz konusu eğer iş ise istediğiniz sekterlerde iş aramalarınızı da çeşitli etkenlere bağlı kalarak şansa bırakmamanız gerekmektedir.

Eş, Dost, Akraba İş Adresleriniz Olabilir!

İş arayışlarında mutlaka çevrenizi haberdar edin. Doğabilecek boş bir pozisyon sizin yeni iş fırsatınız olabilir. Eski bir arkadaşınız, yakın arkadaşlarınızın çalıştığı sektörlerde sizin için bir iş şansı doğabilir. Bu yüzden eş, dost ve akrabalarınızdan gelecek feed back ile iş aramalarınızı sonlandırabilirsiniz.

Sosyal Mecraları Takip Edin!

Günümüzde sosyal medya araçları yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yüzden sosyal mecralar üzerinden yayınlanan ilanlar için takipte kalabilirsiniz. Sosyal medyada takip edeceğiniz iş ilanlarının yanı sıra çeşitli sosyal medya kanalarında ağınızı geliştirerek farklı yetenekte insanlarla diyaloğa geçerek te iş aramalarınızı yapabilirsiniz.

İş aramalarınızı mevsim ve sezon üzerinden değil, daha çok yukarıda saydığımız maddeler üzerinden gerçekleştirilmesi durumunda iş aramak daha kolay hale gelecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar