Ana SayfaMakalelerLiderlik ve Yöneticilik Üzerine

Liderlik ve Yöneticilik Üzerine

Yöneticilik ve liderlik bazı durumlarda sıkça birbirlerinin yerine kullanılsalar da esasen birbirlerini tamamlayıcı farklı kavramlardır. Yönetici; Bir işi, bir departmanı, bir projeyi yöneten ve yönettiği birimden tamamen sorumlu olan kişidir.

Lider ise yöneticiliği de içine alarak, tüm alanlarda ve tüm ilişkilerde şirketin gelişimi için çabalayan ve düşünen kişilerdir.

Yöneticilik ve liderlik için bazı niteliklere sahip olunması gerektiği gibi bu niteliklerin daha da geliştirilmesi için eğitimler de alınabilir.

İyi bir lider, bir mesaj iletirken diğer kişilerin oluşturduğu engelleri aşmayı öğrenmelidir. Bunun için üç net kural vardır: Zihninizi arındırın, Mesajınızı basit bir dille karşı tarafa iletin ve mesajınızın tam anlaşıldığından emin olun.

İyi bir lider, çalışanlarını dikkatle izler ve gerçekten çalışan personellerine ayrıcalıklar tanımayı bilir. Çalışan ile çalışmayan personelin bir tutulduğu bir iş ortamında işini düzgün yapıp verimli şekilde çalışmayan personel ile bir tutulan kişiler de motivasyonlarını kaybederek çalışmamaya başlayacaklardır. Çalışanlara, çalışmalarının karşılığı olarak teşekkür edilip saygınlık kazanmaları kesinlikle sağlanmalıdır.

Motivasyon bir şirketin ilerlemesinde ve hedeflerinin olmasında zorunlu bir temeldir. Motivasyonu arttırmak için çalışanlara yalnızca yüksek ücretler ödemek günümüzde artık yeterli değildir. Çalışanların motivasyonunu arttırıcı ve keyif içinde çalışabilecekleri çalışma ortamlarının yaratılmaması verimliliği düşürür, iş yapma isteğini köreltir ve motivasyonu olumsuz etkiler.

Liderler; Çalışanların motivasyonunun hangi koşullarda ve nasıl arttırılacağını bilir. Kendi düşüncelerini ve hedeflerini yönettiği tüm ekibe yayarak, oluşturduğu sinerji ve pozitif düşünce anlayışı ile gelişen, yenilikçi bir akımın oluşmasına zemin hazırlar.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar