Ana SayfaMakalelerKorkaklık Görünüş İle Değişmez

Korkaklık Görünüş İle Değişmez

Eski bir öyküye göre, kedilerin korkusundan sürekli tereddüt halinde ürkek olarak gezen bir fare varmış. Farenin bu halini gören büyücü ona acıyarak, onu bir kediye çevirir.

Fare, kedi olduktan sonra daha rahat olacağı halde bu sefer köpekten korkmaya ve endişe duymaya başlar. Büyücü bu sefer de onu güçlü bir aslana dönüştürür. Aslana dönüşen fare artık güçlü ve yırtıcı, hızlı koşan bir avcı durumuna gelmiş.

Ama; Aslan olduktan sonra fare bu sefer kendisini öldüreceğini düşündüğü avcı insanlardan dolayı korku duymaya başlamış. Büyücü bu işin sonunda fareye ne yaparsa yapsın ondaki korkunun değişmediğini görerek; “Sen korkak ve cesareti olmayan birisin, sen de sadece bir fare yüreği var ve ben bunu değiştiremem. Bu yüzden sana artık yardımım dokunamaz” demiş.

Yukarıdaki hikayeye göre; Yüreği korku ile dolu olan birisi için korkularını yenebilmenin tek yolu düşünce yapısını değiştirip kendini ve yeteneklerini keşfetmesidir. Her insanın pozitif ve negatif özellikleri vardır. Olumlu özellikleri geliştirip olumsuzlardan kurtulmak kişinin öz iradesine ve yaşama arzusuna, ideallerine bağlıdır.

İdealleri uğruna savaşan bir kişi, mücadeleci olma özelliği kazanır. İdeallerine ulaşmak için çok çalışması, engeller aşması, cesaret göstermesi gerektiğini belleğine kazımıştır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar