Ana SayfaMakalelerKendinize Güvenmenin 9 Yolu

Kendinize Güvenmenin 9 Yolu

  1. İç sesinizi duymanız ve onu dinlemeniz, neler istediğini görmeniz çok önemli. Kendinizle çatışma halinde değil barış halinde yaşamayı öğrenmeniz gerekiyor.
  2. Enerjinizi yükseltin ve enerjinizi doğru şekilde kullanın. Fiziksel yapımız dışında duyu organları da enerji ile çalışır. Enerjik olmanız; Bakışınıza, görünüşünüze, hareketlerinize etki eder. Örneğin düzenli spor yapmak; İletilim için önem arz eden Seretonin ve endorfin hormonlarını arttıracaktır. İyi ve enerjik bir gülümsemenin verdiği etkiyi hiçbir şey veremez.
  3. Telkinler ile istediklerinize daha hızlı ulaşın. Şimdiki zamanda yaptıklarınızı gelecek zaman dilimi cümleleri ile yansıtmayın. Örneğin; kilo vereceğim cümlesi yerine kilo veriyorum cümlesi daha etkili bir ifade gücünü gösterir.
  4. Kıyafet renklerinizi ve giyim tarzınızı doğru şekilde seçin. Canlı renkler mutluluğu ve neşeyi; Koyu renkler ciddiyeti ve ağır başlılığı temsil eder.
  5. Evet ve Hayır kelimelerini doğru zamanda doğru yerde kullanma becerisini edinin. Yaşamınız için yarar sağlayacak şeylere evet, size boşa zaman kaybı yaratacak şeylere hayır demeyi öğrenin. Sınırlarınızı belirleyin ve gerektiğinde hayır kelimesini kullanmaktan çekinmeyin. Unutmayın siz istemedikçe kimse size zorla bir iş, bir eylem yaptıramaz.
  6. Belirsiz bir gelecek, sonu karanlık bir gelecektir. Hayatınızda idealleriniz olmalı, bu idealler için yaşamayı öğrenmelisiniz. Gelecekte olmak istediğiniz ve gelecekte sahip olmak istediklerinizi not edin ve bu gayeler için uğraşın.
  7. Geleceği düşünün, ileriyi planlayın. Gelecek üzerine planlarınızın olması, o planları gerçekleştirmek adına hareket etmeniz ve çalışmanız anlamına gelir. Bu da sizi güçlendirecektir.
  8. Olumlu olmak felsefeniz olsun. Beyninizi olumsuz düşüncelerden, sonu kötü son ile biten hayallerden arındırın. Olumsuzluk mutsuzluk içerir ve mutsuzluğa yol açar.
  9. Hayatınıza yön verin ve onu yönetin. Yaşamınızdaki eksikler nerelerde bunları çıkartın. Sosyal yaşamınız yoksa sosyalliğe ver verin. Arkadaş grubu oluşturun ve sosyal etkinliklere katılın.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar