Ana SayfaMakalelerKendini Keşfettiğin An

Kendini Keşfettiğin An

Hangi işi yaparsan yap hakkını vereceğini ve her zaman başarılı olacağını bilerek adım at çünkü kendini keşfettiğin an kariyerinin ve hayatının dönüm noktası olacak.

Toplum içerisinde oluşan ve artık kalıplaşmış olan genel düşüncelere boyun eğmeyerek, kendi düşüncelerini dile getirmeye korkma, korktuğun an kaybetmeye başladığın andır. Her zaman dik bir duruşun ve hedefin olsun eğer sen kendinden emin bir şekilde hedefine doğru sağlam adımlarla ilerlersen kimse senin yoluna engel koyamaz, yoluna çıkan engellerde seni yıkamaz.

Bunu başar ve yolundaki engelleri aşmaya devam et hedefini yüksek tut ve ona ulaş.

Bir insan kendini nasıl keşfeder?

Bu öyle düşünüldüğü gibi zor bir şey değil aslında. Dünyaya gelen her insan kendini keşfetme ve anlamlandırma çabasındadır fakat bunu nasıl yapacağını bilemediği için kafa karışıklığı ve düşünce çakışmalarıyla baş başa kalır.

Önce derin bir nefes al ve sonra otur, düşün.

• Ne yapmak istiyorsun?
• Ne yapıyorsun?

Bu iki sorunun cevabını aldığında kendini keşfetmen daha kolay olacaktır. Ne yapmak istediğini düşünüp karar verdiğinde şuan “ne yaptığına” bak. Peki, bunlar birbiriyle ne kadar uyum içerisinde? Eğer ki yapmak istediğinle yaptığın aynıysa ve ya yaptığın “yapmak istediklerine bir adımsa” tebrik ederim kendini tanıyorsun ve artık kendini geliştirmeye başlıyorsun. Fakat bu, yapmak istediğinle yaptığın farklı şeyler ise kendini tanımıyorsun anlamına gelmiyor.

Düşüncelerini aklında raporladığın zaman “yapmak istediğini” ayır. Şimdi bak bakalım yapmak istediğin şey için yeterli misin? Asıl önemli olan bu. Bunu şöyle düşün yapmak istediğin şey gazeteciliktir fakat yazı yazamazsın, koşturmayı sevmezsin ve araştırmacı bir ruha sahip değilsindir. Ya da tam tersini düşün, matematikçi olmak istersin ama işlemlerle boğuşup durursun bir türlü başaramazsın.

Belki gazeteci olmak istiyorsundur ama matematikte çok iyisindir ya da matematikçi olmak istersin ama edebiyatta çok iyisindir. İnsanların yapmak istediğiyle, kendi içindeki farklı olunca bir çakışma ve mutsuzluk ortaya çıkar.

Yapabildiklerinin farkına var kendini keşfet ve kendini geliştir. İşte o zaman başarı savaşını sen kazanırsın. Kendi “zayıf noktalarını” bilen bir insanın savaşı kaybetmesine ihtimal yoktur. Zayıflığını bilen insan kendini savunmayı ve zayıflıklarıyla nasıl başa çıkacağını öğrenir. İnsan yeterliliklerini, karakter özelliklerini, güçlü ve zayıf yönlerini keşfettiği o an yerinde duramaz ve kendini geliştirmeye başlar.

İnsanın kendini geliştirmesi çizdiği hayat çizgisini gözden geçirip zayıf noktalarını güçlendirmesi, güçlü yönlerini ise yönlendirmesidir. Kendini geliştirmek dünya üzerinde milyarlarca insan içerisinde kendini işe yarar kılmaktır. İnsanın kendisine dair yenilemeleri olduğu sürece her zaman diri ve dik kalır.

İnsan kendini bir birey olarak geliştirmeye çalıştığında zamana ihtiyaç duyar ve insan kendini geliştirebilmek adına yoğun bir biçimde çalışmalı, etrafında olanlardan haberdar olmalı, başına gelen olaylar karşısında üstüne sorumluluk almalı, doğru olmayan konularda kendi payına düşeni görerek bunu düzeltme yoluna girmelidir.

Gelişimi ham bir meyve gibi düşünün; Ham meyvenin olgunlaşması zaman alır üzerinden biraz zaman geçince ise o ham acı ve ekşi olan meyve artık tatlı ve tadına doyum olmayacak bir hale gelir.

Gelişim sabır isteyen bir süreçtir. Bu süreçte kendinizle barışık olmalı ve kendi destekçiniz kendiniz olmalısınız. Sabrın sonunda ise hayat sürekli size fısıldamaya başlar; “Kendini geliştir.”

Keşfettiğiniz benliğinize uygun işler ve görevler bulmaya gayret ettiğinizde göreceksiniz ki kendini geliştirme ve gerçekleştirme yolunda daha rahat ve emin adımlarla ilerliyorsunuz. Düşünceleriniz büyük adımlarınız küçük ve yavaş olsun ki ilerlediğiniz de attığınız her adım sağlam olsun.

Bir tosbağa gibi sabırlı ve emin adımlar sizi eninde sonunda başarıya götürür. Alt yapınız her zaman sağlam olsun ki yıkılması zor hatta imkânsız olsun. Çok yönlü düşünün ve sürekli okuyun.

Konuya Benzer İş İlanları

Satış danışmanı iş ilanları
Mimar iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar