Ana SayfaMakalelerKariyerde Zirve Yapmak İçin

Kariyerde Zirve Yapmak İçin

Türkiye gibi sürekli gelişen bir ülkede yeni iş fırsatları, iş kolları sürekli olarak artmakta ve yenilenmektedir. Bu bağlamda açılan her şirket, her firma iş arayan kesim için yeni iş gücü ve yeni iş imkanı sağlamaktadır.

Kariyerinizin başında ilk iş gününüzde ciddi görünmek konusunda gayretli olmanız gerekmekte. Unutulmaması gereken, ilk izlenimin her zaman ilk akılda kalacağıdır. İlerleyen iş günlerinizde ilk günlerde ki gibi ciddi görünmek zorunda kalmayabilirsiniz. Diğer çalışanların gevşek olmasına yada rahat olmalarına önem vermeyin. Onlar o firmada yıllardır çalışıyorlar ve nerede nasıl davranılması gerektiğini, şirket içi işleyişi sizden çok daha iyi biliyorlar. Eskilerin gösterdiği tavırları örnek almanız sizin için iş başlangıcında sorun yaratabilir. Farkınızı göstermek için ciddiyetinizi,çalışkanlığınızı ve sorumluluk alma duygunuzu ne kadar çok gösterirseniz ve bunu doğru zamanda yaparsanız dikkat çekmiş olursunuz.

İlk iş gününden itibaren, sizden istenilen en ufakgörevi bile yazın. Yazmayı ve not tutmayı alışkanlık haline getirin. “Söz uçar yazı kalır” öz deyişini belleğinize kazarak çalışın. Not almadığınız ve dolayısı ile yapmadığınız ufak bir görev iş günü sonunda başınızı ağrıtacak seviyeye ulaşabilir.

İlk günlerde ciddiyetin önemli olduğundan bahsettik.Ciddiyetin seviyesini de ayarlamak gerekli. Yani ciddi görüneyim derken, çalışma sahasında bulunan kişilere karşı soğuk, itici davranmak iş yerinde yalnızlaşmanıza neden olur. Herkesi yavaş yavaş tanımaya başlamanız ve kişiye göre davranış politikası geliştirmeniz en doğru yoldur.

Çalışma arkadaşlarınız ile ilişkileri düzene soktunuz, verilen her görevi not almaya başladınız. Peki yaptıklarınızı düzenli ve düzgün olarak raporluyor musunuz? Çoğu şirkette en alt tabakadan en üst tabakaya kadar her çalışan kişi yada grup üstüne yapılan, tamamlanan iş ve görevleri günlük,haftalık,aylık raporlamak durumundadır. Burada ortaya çıkan durum şu; Siz ne kadar çok iş yaparsanız yapın, bu işlerin anlık durumunu, başarısını raporlamamış iseniz, şirketteki sorumlu olduğunuz kişi yada birim, bunu; görev yapmıyorsunuz olarak algılar. Yükselmek için, raporlamalarınızı profesyonel olarak hazırlamak ve sunmak şarttır.

Çalışma hayatında başarılı olmanın diğer bir boyutu ise manevi olarak çalışan bireyin, kendini yaptığı işe adaması, pozitif düşünce yapısına sahip olması ve başarılı olmak için vazgeçmemesi gerektiğini bilmesidir. Motivasyonu yüksek tutmak için kişi, gün içerisinde ufak molalarda ilham verici yazılar,haberler okuyabilir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar