İster üniversiteden yeni mezun olun ister uzun süreli bir iş deneyime sahip olun bazen bir firmada, iş yerinde ya da genel olarak iş hayatında tutunamayışımızın farklı farklı nedenleri vardır. Bu nedenler çoğu zaman bireysel davranışlardan kaynaklanmaktadır. İşte en genel ve en sık rastlanılan davranışlar ışığında, bir işte tutunamayışımızın 5 nedeni…
Zor ve Sıkıcı İşlerden Kaçmak: Pek çok çalışan, özellikle de işe yeni başlayanlar, yapamam, yeni geldim gibi bahanelerin ardına sığınarak her zaman kendilerine en kolay işleri seçiyor ve verilen görevleri elinin tersiyle itiyor. Bu da zamanla diğer çalışanların ve patronunuzun üzerinde sizinle uzun süreli çalışmayacakları hissini uyandırıyor, kısa zaman içinde de işten çıkartılıyorsunuz.
Kendinize Çalışanlardan En Başarısız Olanını Örnek Almak: Örnek alabileceğiniz pek çok başarılı kişi varken, en az işi yapan/işten kaçan kişileri kendinize örnek almanız yine firmanın sizinle bağlarını koparacağı anlamına gelmektedir. Bu nedenle de abartıya kaçmamak koşulu ile kendinize iş yerinizdeki iyi ve başarılı kişileri örnek alabilirsiniz.
Sosyal Ağlardaki Paylaşımlar: Eskiden hiçbir önemi olmamasına rağmen, artık pek çok şirket sahibi işe alım süreçlerinde ve işe alımdan sonraki süreçte, personellerinin sosyal ağlardaki paylaşımlarını önemsemektedir. Kin ve nefret dolu, aşırı siyasi paylaşımlarınız, çalıştığınız firma ve firmadaki diğer çalışma arkadaşlarınızla bağlarınızın kopmasına neden olabilir.
Uyumsuzluk: Sadece iş yerinde değil, hayatın her alanında uyumsuzluk sorunu yaşayan kişiler, ne yazık ki hiçbir yerde tam dikiş tutturamamaktadırlar. Bu nedenle de pek çok alanda başarısız olabildikleri gibi, istenilmeyen kişi konumuna da düşmektedirler. İş yerinde sürekli problem arayan/çıkartan kişiler değil, çözüm odaklı, problem azaltıcı kişiler olmayı deneyebilirsiniz.
O İşe İlgimizin Olmayışı: Yine hemen herkesin düştüğü hatalardan biri de, sırf işe girebilmek/para kazanabilmek için mesleğiyle, ilgi ve yeteneğiyle alakalı olmayan bir işe girmektir. Hal böyle olunca da işe gitmek, çalışmak bireylerin içinden gelmediği gibi, kariyer adımları da emin adımlarla atılamamaktadır.