Ana SayfaUncategorizedKariyer Planınız Gelecekte Sizi Mutlu Edecek Mi?

Kariyer Planınız Gelecekte Sizi Mutlu Edecek Mi?

Kariyer Planı Yapmanın Önemi
Dünya ekonomisinde içinde bulunduğumuz çağ ile oldukça büyük ve hızlı değişiklikler yaşıyor. Eski teknolojiye sahip klasik iş alanları çağa ayak uyduramamanın verdiği sıkıntı ile ekonomik zorluklar çekmekte ve küçülerek çalışanlarının işine son verme yönelimi göstermektedirler.
Diğer tarafta ise bilim ve teknolojinin oldukça hızlı yol alması gerekiyor ve alıyor da. Yeni iş sahalarının ortaya çıkmasına neden olmuş, bu alanlara yatırım yapan iyi eğitim almış personel sıkıntısı çekmeye başlamışlardır.
Geleceğinizi Nasıl Şekillendireceksiniz?
Dünyanın ticari bütünleşme ile birlikte devrilmesi imkânsız gibi gözüken çok uluslu şirketler yok olmakta, ortak pazar gibi oluşumlar, uluslararası rekabeti dayanması zor boyutlara taşımaktadır. Uluslararası finans piyasaları ve şirketler bir günde el değiştirmekte, el değiştiren yönetim için satın aldıkları kurum kültürünün ve çalışanları için planladığı kariyer basamaklarının ise hiç bir değeri kalmamaktadır.
Köklü değişiklikler çalışan elemanların, kariyerlerini ve mevcut işler arasındaki ilişkileri tekrar gözden geçirmesini gerektirmektedir. Emeğini profesyonel bir biçimde değerlendiren ve çalışanların içinde yaşadıkları radikal değişim sürecinde kariyer planlarını /stratejilerini iyi saptamaları, aynı zamanda büyük kariyer değişikliklerine hazırlıklı olmaları gerekmektedir.
Dünya Hızla Değişiyor, Geride Kalmayın?
Küresel olarak değişen ekonomik koşullar ve politikalar tüm dünya çalışanlarını aynı oranda etkilemiş ve bu belirsiz koşullarda hiç bir kurumun çalışanlarına iş garantisi sağlayamayacağı gerçeği ortaya çıkmıştır. Bu nedenle kariyer yönetimi konusu son yıllarda hızlı ve çok yönlü bir gelişme göstermesine rağmen insan kaynaklarının zor ve tartışmalı konularından biri haline gelmiştir. Şirketlerin ihtiyaç duydukları nitelikli personel grubunda şimdiki ve gelecekteki pozisyon ihtiyacı kariyer yönetiminin önemini daha da arttırmıştır.
Kariyer yönetimi; yeni pozisyonları doldurmak, üretimin etkinliğini arttırmak olan durumun korunmasına da katkı sağlamak için kullanılacak etkili metotlardan birisidir.
Bu sebeple kariyer yönetimi, son yıllarda hızla gelişerek evrim geçirmiş, firmalardaki önemli yönetsel işlevlerden biri haline gelmiştir.
Kariyer Planlaması Nasıl Yapılmalıdır?
Günümüz liderleri, amaçlarını planlı ve sistemli bir biçimde ortaya koyarak yol gösterici oldukları süre içerisinde örgütün amaçlarını gerçekleştireceklerinin farkına varmışlardır. Herkesin kendi beceri ve yeteneklerine uygun; bir işte başarılı olacaklarını ve bu meslekte kariyer planladıklarını göstermektedir. Şirket içerisinde gelişme ve yükselme fırsatı ve böylece yükselip örgütlere katılmada büyük katkı sağladığını göstermektedir. Kariyer planında çalışanların ve problemi olmayan çalışanların sorumluluk almalarındaki önemi de meydana getirmiş ve açığa çıkarmıştır.
Günümüzdeki kariyer planlama da çalışanın kendi problemi olmaktan çıkarak örgüt içerisindeki ve çevresindeki planlamada geliştirmeye geçmişlerdir.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar