Ana SayfaMakalelerİşyerinde Mutluluğunuza Gölge Düşürecek Durumlar

İşyerinde Mutluluğunuza Gölge Düşürecek Durumlar

Dünyada artık çalışanların rahat ve huzurlu bir iş ortamına çalışabilmeleri adına türlü türlü promosyonlar gerçekleştirilmektedir. Bazı işveren firmalar kurumsal web sitelerinde etkinlik ve organizasyonları paylaşarak nasıl bir iş ortamında çalışılacağına dair iş arayanlar bilgi aktarmaktadır. Ülkemizde de birçok alanda yeni, gelişen ve günden güne büyüme kaydeden şirketlerin çoğunda artık çalışanlar için oyun odaları, teras, uyuma ve dinleme odaları gibi alanlar tahsis edilmektedir.

Eskiden bu nitelikte bir makalenin kaleme alınması durumunda mutlaka önce gelişmiş ülkelerden örnekler verilerek bahsedilecekti. Artık günümüzde çoğu şirket iş modelini değiştirmektedir. Çünkü verimli çalışmanın yolu çok saat çalışmakta değil, belirli saatlerde verilen işlerin yerine getirilmesi ile ilgilidir.Her ne olursa olsun işyerinde mutluluğunuza gölge düşürecek durumlar olabiliyor. Ofis içinde çalışanların mutluluğuna gölge düşürecek durumlara baktığımızda;

Görev Tanımının Olmaması

Görev tanımı bir şirket için oldukça öne arz etmektedir. Görev tanımı olmayan bir aday yaptığı işleri ya da yapacağı tüm işleri başarıya kavuşturamaz. Bir ipte 2 cambaz oynamaz ve bir koltuğa 2 karpuz sığmaz, bir çalışan iş tanımı olmadan her alana zıplaması durumunda işinde mutlu olması da söz konusu olamaz.

Herhangi Bir Departmana Yükselemeyeceği Korkusu

İster kurumsal, ister sıradan bir iş yeri olsun. Herhangi bir üst birime sıçrayamama endişesi yaşayan ve bu doğrultuda çalışan bir adayın iş yerinde mutlu olacağı düşünülemez. Çünkü bir hedefi olmamaktadır. Hedefler daha çok emek vermeyi değil, bir işi matematik içinde yürütme ile gerçekleşmektedir.

İletişim Sorunu

İletişim sorunu yalnızca iş hayatımızda değil, sosyal hayatımızda, aile ve arkadaşlarımız arasında da önemli bir konu. İş dünyasında iş jargonları ile konuşarak teknik bilgiler aktaran bir bireyle, bu jargonları bilemeyen biri arasında iletişim sorunu yaşanacaktır. Rutin hayatımızda da pek çok insanla iletişim sorunu yaşanabilmektedir. Bu iletişim sorununun temelinde profesyonellik ve samimiyet yatmaktadır.

İşyerlerinde mutsuzluğa düşmemek adına yukarıda belirtilen görev tanımına ilişkin, çalıştığı pozisyonda yükselememe sorunu, yani kariyer hedefinin olmaması bunun yanında iletişim sorunu. Bu 3 önemli sorun çözüldüğü sürece her şey daha iyi olacaktır.

Konuya Benzer İş İlanları

Ön muhasebe iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar