Ana SayfaMakalelerİş Başvurusunu Telefondan Yapma!

İş Başvurusunu Telefondan Yapma!

Eskiden online platformlar ve mesleki kariyer ve insan kaynakları danışmanlık siteleri yokken, insanlar iş başvurularını gazetelerde yayınlanan seri ilanlar üzerinden gerçekleştirirdi. Günümüzde ise yalnızca kısa bir süre önce 5 yıl öncesine kadar telefonla iş başvurusu yapma yadırganır bir hale gelmiş ve online başvuru sistemi ve özgeçmiş oluşturarak başvuru yapma dönemi başladı. İşveren firma eğer özgeçmişiniz alıp okuyup değerlendirirse size dönüş yapıyor. Eskiden firmaların cep telefonu ya da sabit telefonu ilan içinde ya da detayında yayınlanmazken, şimdilerde iş başvurularını almak için ilan detayında artık telefonlar yer verilmeye başladı. Bu durum hemen akıllara farklı soruları getirmeye başladı.

Firmalar Online Başvuru Sisteminden Vaz Mı Geçiyor?

Firmaların ilan detayına telefon numaralarını yazma talepleri ve istekleri temel alındığında online başvuru sürecinin uzun süreçlere mal olduğu yönünde bir durum söz konusu olmaktadır. Yoksa firmaların bu yönde taleplerinin muhtemel olarak talebelerini karşılamadığı bu noktada düşünülebilir. Telefonla belki de başvuru alma nedenleri arasında hızlı dönüş ve acil eleman ihtiyacı ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olabilir.

Acil Eleman Arayan Firmaların Genel Tercihi

Acil eleman arayışı olan firmalar şimdilerde internet kariyer siteleri üzerinden ilan yayınlarken ilan detaylarında telefon numarası yazma gereği duymaktadırlar. Acil eleman arayışlarında telefon ile başvuru en çok tercih edilen yöntem olarak tanımlanmaktadır. Firmaların bu yöntemi tercih etmeleri bazı iş arayan adayların özgeçmiş oluşturmamalarına sebebiyet vermektedir.

En Çok Hangi Pozisyonlar İçin Telefondan Başvuru İlanı Veriliyor?

Telefonda başvuru yapılacak ilanlar arasında ilk sırada vasıfsız eleman ilanları yer almaktadır. Bunun yanında Depo elemanları, Garsonlar, Temizlik Elemanları, Güvenlik Elemanı, Gözetim Elemanları, Denizcilik, Gemi Adamı gibi ilan başlıklarında telefonla başvuru yapılabilmektedir. Satış ve pazarlama ve Çağrı merkezi alanlarında faaliyet gösteren firmalar da ilan detaylarında telefon numaralarına yer vermektedirler.

Konuya Benzer İş İlanları

Sekreter iş ilanları
Çağrı merkezi elemanı iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar