Ana SayfaMakalelerİstifa Dilekçesi Nasıl Yazılır?

İstifa Dilekçesi Nasıl Yazılır?

İş hayatı birçok kazanım elde etmenize olanak sağlamaktadır. Gerek tecrübe, gerek insan ilişkileri konusunda çok geniş bir alanda kendinizi yetiştirebilir, başka alanlarda çalışma durumunuzda kendinizi her türlü ikili ilişkiye ve mesleki sürece hazır duruma getirebilirsiniz. Fakat bu süreç iş tecrübesinin yanı sıra daha farklı alanlarda da deneyimler kazanmanıza yardımcı olacak bir süreçtir. Kendinizi daha iyi geliştirebileceğinizi düşündüğünüz yeni çalışma alanlarında ya da kuruluşlarda çalışmak istediğinizde, şuanda çalışmakta olduğunuz firmadan ayrılmanız gerekebilir. İşten ayrılma isteğiniz daha farklı sebeplerden de olabilir. Bu ayrılışın resmi bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için bir istifa dilekçesi hazırlamalı ve yetkili birime takdim etmelisiniz. Peki İstifa dilekçesi nasıl yazılır? Bu sorunun cevabını detaylarıyla birlikte yazımızda aktarmaya çalıştık. Gelin birlikte inceleyelim…

İstifa Dilekçesi Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Birlikte çalıştığınız mesai arkadaşlarınızla aranızdaki problemler, yöneticinizle yaşadığınız anlaşmazlıklar, iş yerinin yaşadığınız alana uzaklığı, daha iyi seviyelerde çalışma arzusu gibi birçok nedenle istifa etmek isteyebilirsiniz. Bu sebeple her bir gerekçeniz için farkı dilekçe örneklerine başvurmanız gerekmektedir. Dilekçe metninde işten neden ayrılmak istediğinize dair bilgi verebileceğiniz gibi hiçbir nedene tabi olmaksızın hazırlamanız da mümkündür. Burada önemli olan dilekçenin ilgili birime kurallarına uygun bir şekilde hazırlanıp, ulaştırılmasıdır.

Dilekçe yazım aşamasında öncelikle kurumun ve dilekçeyi iletecek olduğunuz birimin isimlerini yazmanız gerekmektedir. Ardından hangi tarihlerde çalışmaya başladığınıza dair bilgiyi girerek hangi tarihte çıkmak istiyorsanız o tarihi belirtmelisiniz. Tüm bu bilgiler girildikten sonra istifa etme nedeninizi kısa ve öz bir şekilde aktararak dilekçenizi tamamlayabilirsiniz. Dilekçenizin sol üst köşesine dilekçeyi yazdığınız tarihi, sağ alt köşeye de isminizi ve soy isminizi yazarak imzanızı atabilirsiniz. Daha sonra ilgili birime dilekçenizi takdim edebilirsiniz.

Dilekçe Örnekleri

1- Herhangi bir neden belirtmeden istifa etmek istiyorsanız;

                                                                                                                                                            Tarih: …./….. /…

 

…A.Ş.

…Müdürlüğü’ne,

../../ … tarihinde başlamış olduğum görevimden, …/…/… tarihi itibariyle ayrılmak istiyorum. İstifamın kabul edilmesini ve gereğinin yapılmasını arz ederim.

 

Saygılarımla,

Ad-Soyad

İmza

2- Yöneticiniz ile yaşamış olduğunuz sorunlar nedeniyle istifa etmek istiyorsanız;

Tarih: …/…/…

… Müdürlüğü’ne,

 

…/…/… – …/…/… tarihleri arasında çalışmakta olduğum görevimi çalışma arkadaşlarımın ve müşterilerimizin geri dönüşlerinden de anlaşılacağı üzere başarıyla yerine getirdim.

Fakat yöneticimizin tavır, davranış, üslup ve adil olmayan çalışma sistemi nedeniyle uzun bir süredir gerçekleştirmekte olduğum görevimi bu zor şartlar atında devam ettirememekteyim.

İstifamın kabulünü ve gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.

 

Saygılarımla,

Ad-Soyad:

İmza:

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar