Ana SayfaMakalelerİşsizlikten Korkmayın

İşsizlikten Korkmayın

İşsizlikle Mücadele

İş bulmak ve para kazanmak milyonlarca bireyin öncelikli sorunu. Hali hazırda çalışanların korkusu ise işsiz kalmak. Peki, kısa sürede iş bulmak ve işsiz kalma korkusundan kurtulmak için ne yapmanız gerekiyor?

Israrcı Olun

Kendinize belirlediğiniz hedef konusunda kararlı olmanız iş hayatında başarılı olmanın ilk şartı. Henüz bir işiniz yoksa iş bulma konusunda ısrarcı olmalısınız.
İş İlanları için yaptığınız başvurulardan geri dönüş alamıyor ya da mülakattan eli boş dönüyorsanız, bu sizi yıldırmamalı. İş bulmak için daha fazla çaba göstermeli ve kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. İş bulmak için birçok yol denediğiniz halde, iş bulamamış olabilirsiniz; ancak hayalinizdeki iş fırsatı geldiği zaman çalışmaya ve başarılı olmaya hazır olmalısınız. Bu nedenle iş bulma konusundaki ısrarınızı ve kararlılığınızı asla kaybetmeyin. Eğer hali hazırda çalışmaktaysanız, daha başarılı olmak için çaba sarf etmeye devam edin. Diğer elemanlardan daha fazla çalışmak, sizi hiçbir zarara uğratmayacak aksine daha başarılı olmanızı ve işsiz kalma korkusundan kurtulmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle şartlarınız uyum sağladığı sürece daha fazla çalışmaya özen gösterin. Başarılı olmak için fedakarlık yapmanız gerektiğini unutmayın.

Kendinizi İyi Pazarlayın

Sahip olduğunuz yetenek ve yetkinlikler kadar bunları karşı tarafa ne denli yansıtabildiğiniz de büyük önem taşır. Eğitim seviyeniz ya da tecrübe durumunuz oldukça iyi olabilir. Ancak CV’nizde özelliklerinizi iyi bir şekilde anlatamadığınız sürece, iş başvurularınızdan geri dönüş alamazsanız. Niteliksel özellikleriniz kadar niceliksel özellikleriniz de önemlidir. Bu nedenledir ki, yalnızca eğitim ya da iş tecrübelerinizden bahsetmek yeterli değildir. Kişisel özellikleriniz hakkında da bilgi vermek, iş bulma konusunda size yardımcı olacaktır. İş bulmak kadar işsiz kalma korkusu yaşamamak için potansiyelinizi doğru şekilde yansıtabilmeniz önemlidir.

Yabancı Dilinizi Geliştirin

Yabancı dil bilgisine sahip olmak, iş bulmak için neredeyse zorunlu hale geldi. Mesleğinizde ne denli başarılı olursanız olun, yabancı dil bilmediğiniz sürece, iş bulma olanaklarınız azalacaktır. Bu nedenle hali hazırda çalışıyor ya da işsiz olsanız dahi, yabancı dil öğrenmeye ya da yabancı dilinizi geliştirmek için çaba göstermelisiniz. Zira yabancı dil bilen ancak meslek hakkında hiçbir fikri olmayan elemanlar, mesleğinde uzman ancak yabancı dil bilmeyenlere tercih ediliyor. Yaşınız ya da kariyer hedefiniz ne olursa olsun, yabancı dile önem vermeniz gerektiğini unutmayın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar