Ana SayfaMakalelerBu Mesleği Seçen Boşta Kalmıyor

Bu Mesleği Seçen Boşta Kalmıyor

Anadolu sağlık meslek liselerinin özelleşmesi özel okulların talep patlaması yaşamasına neden oluyor

Anadolu sağlık meslek liselerinden mezun olan öğrenciler okuldan mezun olduklarında, özel ve kamu kurumlarında çalışabilecek. Türkiye’de yaklaşık 250 bin hemşire açığının bulunduğu dikkate alınırsa, bu okullardan mezun olacak Acil Tıp Teknikeri ve Hemşire unvanına sahip kişiler kolaylıkla iş sahibi olabilecek.

Bu lise ve türlerinden mezun olan öğrenciler, diplomalarıyla Acil Teknikeri ve Hemşirelik alanlarına başvuruda bulunabilecekler. Türkiye genelinde bu bölümden mezun olanlara olan ihtiyaç sayısı düşünüldüğünde ise gerçekten bu meslek sahiplerinin işsiz kalması neredeyse mümkün değil. Hem devlet hem de özel hastanelerde oluşan bu iki iş alanı içerisindeki açığı giderebilecek olmaları ise, bu liselerden mezun olan öğrenciler için büyük bir avantaj.

En şanslı lise mezunları

Anadolu sağlık meslek liselerinden mezun olacak öğrenciler bu dönemde en şanslı lise mezunları arasında. Günümüzde birçok üniversite mezununun bile iş bulmakta zorlandığını düşünürseniz, bu alan tercihte bulunma aşamasında her öğrenci tarafından değerlendirilmesi gereken bir sektör gibi gözüküyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar