Ana SayfaMakalelerİşsizken Yaşanan Stresten Kurtulma Ve Fırsatları Değerlendirme

İşsizken Yaşanan Stresten Kurtulma Ve Fırsatları Değerlendirme

İşsizlik stresi, işsiz kalınma ile başlar ve iş buluncaya kadar devam eder. Kişi bir süre sonra iş arayışları içinde kaybolur, kendisini başka insanlarla kıyaslar ve neden iş bulamadığı konusunda kendini ayıplar. Böylece gelişen huzursuzluk depresyona yol açar.

İşsiz kalan birey öncelikle kendine bir harita çıkarmalıdır. Bunlardan ilki mevcut mali durumunun ne kadar süre işsiz kalabilmesine olanak sağlayacağıdır. Buna göre harcamalarını düzenleyerek parasızlık konusunda çektiği sıkıntıyı dengelemeyi amaçlamalıdır.

İşsizliğin ilk günleri genelde güzel ve sakindir. Sabahları geç kalkmalar bir süre sonra uyku düzenini bozacak, ilk gün evde geçirmenin verdiği rahatlık, sürekli evde zaman geçirmenin ve sosyal hayattan kopmanın getirdiği büyük manevi çöküntülere dönüşecektir.

Bu sürecin içinde iseniz öncelikle kendinizi suçlamaktan vazgeçerek aktif bir plan yapın. Sabahları erken kalkın ve dışarı çıkarak spor yapın. Arkadaşlarınızla ve çevrenizle irtibatı koparmayın. Unutmayın diyalog halinde olmak, sizi meşgul edecek ve sosyallik sizi motive edecektir.

Sabahları kahvaltınızdan sonra bilgisayar başına geçin. İnternette yer alan aktif ilanları incelemeniz için iş bulma sitelerini araştırmanız gerekecek.Bu durumda size yalnızca güvenilir, kurumsal bir site destek olacaktır. Isbul.net iş ilanları sitesi, Türkiye’de il il iş ilanları, sektör bazlı iş ilanları, firma bazlı iş ilanlarının tamamını yayınlamaktadır. Kısacası, tüm güncel iş ilanlarına isbul.net üzerinden ulaşabilir ve işe girmek istediğiniz ilana isbul.net iş bulma sitesi yönlendirmesi ile başvurabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar