Ana SayfaMakalelerİşsizken Uyku Sorununa Dikkat!

İşsizken Uyku Sorununa Dikkat!

İşsizken pek çok düzen değişiklik göstermektedir. İşsizlik sırasında sabah geç uyanma gece geç uyuma gibi durumlarla karşılaşabilmektedir. Bu yüzden henüz iş aramalarına yeni başlayan adaylar için uyku sorununa çözüm bulabilmeleri gerekmektedir. Uykusuzluk, stres, maddi ve manevi boşluk çoğu zaman insan kimyasını bozan etkenlerdir. İşsiz bir insan genellikle ilk günlerini evde dinlenerek geçirmektedir. Tabi burada en önemli unsur şudur ki; kişinin ayrıldığı firmadaki konumu da oldukça önemlidir. Çünkü iyi niyetlerle işten ayrılan bir birey ile kötü niyetlerle işten kovulan bir bireyin ruhsal durumu birbirinden ayrı olacaktır. Çoğu zaman kötü duygularla işten ayrılan bireylerde, düşünce ve bu düşünceye bağlı olarak, stres ve sinirin neden olduğu psikoloji yüzünden uyku problemi olabilmektedir.Uzmanlar işsizken uyku sorununa dikkat diyerek uyarıyor.

İşsizken uyku sorununa dikkat

İşyerinden iyi niyetlerle ayrılan çalışanların psikolojisinde farklılık gözetilmektedir. İşyerinde yaşanılan anılar, sıcak ortamlar, iyi ilişkiler, dostluklar, sadakat ve güven duygusu gibi özlemi duyulan iş ortamında yaşanılan güzellikler de bazen ters tepebilmektedir. Yine bu noktada güzel bir işte çalışamama, gidilen iş yerinde insanlarla anlaşamam gibi durumlarda işsiz dönemlerde uyku sorunu oluşabilmektedir. Bu tarzda iyi niyetlerle ayrılan bireylerde kesinlikle ruh sağlığını bozacak nitelikte uyku sorunu olacağı ön görülmemektedir. Bu noktada önemli olan iş yerinden kötü niyet ve duygularla ayıran bireylerdir.

İş Yerinden Kötü Niyetlerle Ayrılan Çalışanın Psikolojisi

İşyerlerinde kötü niyetlerle, firmadan kovulan, tazminat ve yan haklarını alamayanlar, kavgalı ve küs ayrılan bireylerde işsizlik süresi boyunca çok ciddi sorunlar beklemektedir. İşyerlerinden ayrılan bireyler geceleri sürekli aynı kurguyu kafalarında canlandırarak iş psikolojisinden kurtulamamaktadırlar. Bu noktada dikkat edilmesi gereken hususlara bakacak olursak, ilk etapta her bitişin yeni bir başlangıca yol açacağı unutulmamalıdır. Firmalardan beklentilerinizin kesildiği noktalarda kendinizi o iş yerinden soyutlamaya ve kısa süre sonra da daha iyi koşullarda çalışabileceğiniz işlere yönelmeniz önerilmektedir.

Çalışma hayatı sürprizlerle doludur. Her çalışma ortamında birden farklı tecrübeler edinilmektedir. Tecrübelerinizi bir kez daha hata yapmamaya odaklarsanız kafanıza takılacak bir şey de kalmamış olur.

İşsiz kaldığınızda öncelikle dinlenmeli ve tüm negatif duygulardan arınmanız gerekmektedir. Eskiye yol verip yeniye kucak açtığınız müddetçe sorunlar çözülmüş olacaktır.

Konuya benzer iş ilanları

İletisim sorumlusu iş ilanları
Sekreter iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar