Ana SayfaBaşarı HikayeleriİŞKUR’Dan Öğrencilere Harçlık Müjdesi!

İŞKUR’Dan Öğrencilere Harçlık Müjdesi!

Türkiye İş Kurumu tarafından faaliyete geçirilen ‘İşbaşı eğitim programları’ ile üniversite öğrencilerine artık gelir yardımı yapılabilecek. Üstelik belirlenen fiyat ise günlük 38 lira. Ay boyunca alınacak toplam maaş ise 1000 lirayı görebilecek!

Program kapsamında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ile protokol yaptıklarını belirten il müdürü Ahmet Bulanık, programın amacını şöyle belirtti: “Burada ana amacımız istihdamı artırmak, işsizliği azaltmak. Yaptığımız her hareketin ana hedefi budur. Bu programla öğrencilerimizin çalışma hayatına intibakını sağlamak, biliyorsunuz öğrenci mezun olacak çalışma hayatına atılacak, ama iş hayatına atılırken hiçbir iş tecrübesi olmadan iş hayatına atılacak. Birincisi bu öğrencimize biz iş tecrübesi kazandırıyoruz, ikincisi bu öğrencimizi zorunlu veya zorunlu olmayan staj programına dahil etmiş oluyoruz, hem stajına sayılmış oluyor, hem çalışma hayatını tanıyor ve çıktığı zaman sanki deneyimi varmış gibi çalışma hayatına daha kolay atılmasını sağlıyoruz.”

İŞKUR’dan öğrencilere harçlık müjdesi ile aynı zamanda nitelikli iş gücü oluşturmanın da amaçlandığı bu projede, programa katılım sağlayan öğrenciler, günlük 38 lira alabilecek ve programa göre günde en az 5 en fazla 8 saat çalışabilecekler. Üstelik bu detaylar öğrencinin okuduğu bölüme göre, okuldaki ders programına göre de değişebilip düzenlenebilecek.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar