Ana SayfaMakalelerİşkolik Olmayın

İşkolik Olmayın

Kendinize Vakit Ayırın

 

 

 

Birçok çalışan, iş hayatı nedeniyle kendine vakit ayıramamaktan şikayetçidir. İş hayatının yoruculuğu yadsınamaz elbette. Ancak kendinize vakit ayırmanız, sizi hem dinlendirir hem de işinizdeki başarınızı arttırır. Spor ya da sanat gibi uğraşlar edinmeniz, hem sağlığınızı olumlu etkileyecek hem de sizi iş stresinden uzaklaştıracaktır. Ayrıca çeşitli aktiviteler ile uğraşmanız sizi geliştirecektir. Örneğin hafta sonları, ya da iş çıkışlarında sevdiğiniz bir spor kursuna yazılabilirsiniz. Sakın bunun yorucu olduğunu düşünmeyin. İlk birkaç hafta biraz zorluk çekseniz de, ilerleyen zamanlarda kendinizi çok daha zinde hissedersiniz. Ayrıca yorucu iş hayatına karşı, sağlığınızı korumuş olursunuz. Sporla uğraşmak özgüveninizi yükseltir ve stresinizi azaltır. Herhangi bir sanat dalıyla uğraşmak da bakış açınızı genişletir ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Uzmanlar iş yaşamı dışında kendine vakit ayıran çalışanların hem iş hayatında hem de sosyal hayatta daha başarılı olduklarını söylüyor.

 

 

Gününüzün büyük bir bölümü geçirdiğiniz iş yeriniz, zamanla diğer yaşam alanlarınızı daraltır. Bırakın özel ilgi ve yeteneklerinize zaman ayırmayı ailenize dahi gereken özeni gösteremezsiniz. İş yerinizin ya da işinizin sizin üzerinizde oluşturduğu stresin hem sağlığınız üzerinde hem de işinizdeki başarıda olumsuz etkileri vardır. İş hayatınızdaki stresten uzak durmak için, iş hayatınız dışındaki uğraşlarınız son derece önemlidir. Yaptığınız iş yorucu olabilir ve buna karşın işinize dahi yeteri kadar vakit ayıramadığınızı düşünebilirsiniz. Ancak kendinize gün içerisinde birkaç saat vakit ayırarak, hem motivasyonunuza hem de veriminizi yükseltebilirisiniz. İşinizdeki başarınızı arttırmanın yolu, daha fazla çalışmak yerine, kendinize vakit ayırmaktır. Sosyal aktivitelere zaman ayırmanız; spor ya da sanat gibi uğraşlar edinmeniz, hem odaklanma sürenizi kısaltır hem de kendinize olan güveninizi arttır. Ayrıca ilgi alanlarınızı arttırmanız ve kendinize verimli zaman ayırmanız, bakış açınızı genişletir. İş stresinden uzak durmak için beslenmenize de dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle çalışırken, yağlı yiyecekler yerine enerji veren besinler tüketmeniz, iş yerindeki performansınızı arttıracaktır.

 

 

Kendinize ve sevdiğiniz uğraşlara vakit ayırmak, sizi hem özel yaşantınızda hem de iş yaşamınızda daha başarılı kılacaktır. Çalıştığınız süre boyunca kendinize vakit ayırmayı unutmamanız, hem kısa hem de uzun vadede, sizi daha mutlu ve başarılı bir çalışan haline dönüştürecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar