Ana SayfaMakalelerİşe Girmek Kolay Mı?

İşe Girmek Kolay Mı?

İş Bulmak Ne Kadar Kolay
İşsizlik dünyada ve ülkemizde en büyük sorunlardan biri olmaya devam ediyor. Geçim sıkıntısının başlıca nedeni olan işsizlik, bireylerin hayatını doğrudan etkiliyor. İş bulmak için eğitim derecesi dahi tek başına yeterli olmuyor. Uzun süre iş bulamayan bireyler ise, depresyona sürükleniyor. Devlet çeşitli şekillerde, işsizlik için çözümler üretme çalışmaları yapsa da, bu olanaklardan yararlanabilen kişi sayısı oldukça sınırlı.
Umutsuz Olmayın
İş arayanlar için iş bulmak bir sorun olduğu kadar, işverenler için de eleman bulmak ciddi bir sorun. İşverenler, iş başvurusu yapan elemanları yetersiz buldukları ya da başvuru alamadıkları için aradıkları elemanları bir türlü bulamıyor. Bu nedenle iş başvurusu yaparken, uzun süredir iş arıyor olsanız dahi umutsuz olmamalısınız. Zira iş arayan bireyler olduğu kadar eleman arayan işverenler olduğu da bir gerçek. İş ararken kendinize olan güveninizi kaybetmeyin. Yeteneklerinizi ve daha önceki başarılarınızı düşünün. İş bulmak düşündüğünüz kadar zor değil. Yaşınız, bilgi birikiminiz, tecrübeleriniz ya da sosyal durumunuz ne olursa olsun, hangi şehirde yaşıyor olursanız olun sizin çalışabileceğiniz ve başarılı olabileceğiniz işler olduğunu unutmayın.
Kendinizi İyi Pazarlayın
İş başvurusu yapmak için hazırlayacağız etkili bir özgeçmiş, iş bulma şansınızı arttıracaktır. Hazırladığınız

özgeçmiş, sizin kendinize duyduğunuz güveni karşı tarafa yansıtabilir nitelikte olmalıdır. Kendinizi işverene iyi bir şekilde anlatmanız, işe alım sürecini doğrudan etkiler. İşveren ile doğrudan temas için, bire bir görüşme planlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra CV nize ekleyeceğiniz önyazı da kendinizi karşı tarafa anlatmak için etkili bir yol olacaktır. Önyazıda işe duyduğunuz ihtiyaçtan bahsetmek yerine, bu işi ne kadar iyi yapabileceğinizi anlatmak, daha etkili olacaktır. Zira işverenler iş ilanı için en uygun gördükleri elemanı işe alırlar. Ancak bir işi iyi bir şekilde yapabilmek için istek ve kararlılık son derece önemlidir. Sevdiğiniz bir işi, kararlı bir şekilde yaptığınız sürece başarısız olma ihtimaliniz söz konusu olmayacaktır.
Israrcı Olun
Yapmak istediğiniz işi seçin ve bununla ilgili çalışmalara başlayın. Öncelikle kişiliğinizi, iş tecrübelerinizi ve yeteneklerinizi iyi bir şekilde anlatan bir özgeçmiş oluşturarak işe başlayın. Özgeçmiş oluştururken, yakın çevrenizden ya da isbul.net teki özgeçmiş hazırlama tekniklerinden yararlanabilirsiniz. Daha sonra, iş başvurusu yaptığınız her iş için ayrı bir önyazı oluşturun. Kendinizi karşı tarafın yerine koyun ve bir elemanda işi iyi bir şekilde yapabileceğine dair güven arz eden özellikleri tespit edin. Bu doğrultuda hazırlanmış bir önyazıyı özgeçmişinize ekleyin ve iş ilanları için başvurular yapmaya başlayın. İş başvurusu yaptıktan sonra, süreci yakından takip edin. İş başvurusu yaptığınız şirketin size geri dönüş sağlamaması durumunda siz karşı tarafı arayarak, sonucu öğrenmeye çalışın. Bu sırada, mülakat için bir talepte bulunabilirsiniz. İş yerleri genellikle bu tür teklifleri geri çevirmez. Bu nedenle kararlı ve ısrarcı olmanız işe alınmanızı sağlayacak en önemli etmenler arasındadır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar