Ana SayfaMakalelerİşçi Olmadan Yönetici Olunmuyor

İşçi Olmadan Yönetici Olunmuyor

İşçilik ne kadar zor? İşçi ne yapar? Çalıştığı kurumda işçi görev ve vasıf olarak en küçük hissedardır. İşçileri koruyan kanunlar özellikle Avrupa genelinde dikkat çekerken ve hatasız uygulanırken Türkiye’de işçiyi koruyan kanunların daha da gelişmesi gerekiyor.

Örnek olarak 3 çocuğu olan bir baba ailesini geçindirmek için çalışmaya başlıyor. 6. Ayın bitiminde evlilik ve çocuk ücreti alma hakkı olduğunu öğreniyor. İş veren ve muhasebeciden ise aldığı yanıt bu paranın zaten asgari ücretin içinde olduğu.

İşsizlik nedenleri arasında firma içi yönetim biriminin çalışanlara karşı tutumu da ülkemizde rol oynuyor. Usta, şef, amir, müdür, yönetici vasıflarını taşıyan kişiler arasında işçilikten gelenlerin işçilere karşı gösterdikleri tavır daha ılımlı ve anlayışlı oluyor.

Her firma ast ve üst ayrımı olmadan, şirket içi iyi bir takım olmanın önemini, iyi bir iş çıkarmanın yalnızca iyi bir iletişim ile sağlanabileceğini tüm personeline anlatmalı ve çalışanlarına bu konuda eğitim vermelidir.

Psikolojik baskı içinde iş yaptırılan bireylerin yer aldığı işletmelerde eleman devir oranı yüksek olduğundan bu durum şirketin ilerleyişine de etki etmektedir.

Eleman devir oranının düşük olması ve sürekli devir daim olmaması yani kısacası kalıcı elemanların şirkette yer alması;şirketin gelişmesinde ve büyümesinde etkin rol oynayacaktır.

Şirket içi kurallar uygulanırken ast ve üstlerin eşit görülmesi; Vasıf, nitelik, konum ayrımı olmaksızın tüm çalışanlara aynı mesafede olunması şirketin kurumsallığını ileriye götürecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar