Ana SayfaMakalelerGrafik Tasarımcı Kimdir? Grafik Tasarım Hakkında Temel Noktalar..

Grafik Tasarımcı Kimdir? Grafik Tasarım Hakkında Temel Noktalar..

Grafik tasarım, görselliğin ön planda olduğu bir reklam ve iletişim sanatıdır. Tasarımın kullanılma alanı genel olarak bir hizmet ya da ürün / ürün grubunun etkili şekilde tanıtılmasıdır.
Yapılan tasarımlar ağırlıkla, metinsel olarak desteklenir. Tasarım oluşturulurken ilk amaç göze hitap etmesi ve hedeflenen amacı doğru olarak vurgulamasıdır.
Günümüzde grafiksel çalışmalara her yerde rastlamak mümkün… Yolda giderden panolarda, mağazalarda, toplu taşıma araçlarının üzerinde ve duraklarda, alınan bir ürünün üzerinde, tiyatrolarda, t-shirtlerde ve kıyafetlerde, albümlerin kapaklarında, e-maillerde yani her yerde…
Grafik tasarım, farklı sektörlerde ve iş kollarında değişik amaçlarla kullanılabilir. Bir firma marka logosu için tasarım yaptırırken diğer bir firma sattığı ürünün ambalaj çalışmasında grafik kullanmak isteyebilir.
Grafik ve pazarlama ilişkisinin temelleri 20. Yüzyılın başlangıcına dayanır. İlk başlarda gazetelerde siyah beyaz figürler ve metinlerle başlayıp, metal levhalara yapılan çalışma ve yontmalarla devam eden akım artık yoğun olarak dijital platformlarda gerçekleştirilmektedir.
Grafik ve tasarım oluşturmak için firmaların bu konuda uzmanlaşmış elemanlar bulmaları gereklidir. Zira yapılacak olan çalışmaların profesyonel olmaları hedefe ulaşmayı belirleyen en önemli konudur. Grafikerler günümüzde artık daha yaratıcı olmak ve kalıpların dışına çıkıp esneklik göstermek zorundadırlar. Yalnızca bir grafik programında uzman olmak artık şirketler için yeterli gelmiyor. Vizyon sahibi olmak, tüketiciyi anlamak, yaratıcılıkta sınır tanımamak artık bir tasarımcının olmaz ise olmazlarından.
Grafiker olarak çalışanların yaratıcılık dışında gözlem ve araştırma yeteneklerini de kullanabilmeleri, ellerinde bulunan ve tasarım için gerekli materyallerin dışında farklı opsiyonlar da sunmaları gereklidir.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar