Ana SayfaUncategorizedİş Yüküyle Nasıl Başa Çıkarım?

İş Yüküyle Nasıl Başa Çıkarım?

İş Yüküyle Başa Çıkmak İçin Neler Yapılabilir?

 

Her iş yerinin farklı çalışma şekilleri mevcuttur. Çalışma gün ve saatlerinin de farklılık gösterebildiğini varsayarsak gerçekten her iş yeri bir kimlik taşır. Bazı çalışma koşulları herkesin sahip olmayı isteyeceği gibi oldukça iyiyken, bazısı ise geçekten zorlayıcı olabilmektedir.

Bu aşamada iş ortamıyla birlikte, çalışma koşulları da oldukça farklılık gösterebilir. Her ne kadar iş arama süreci ve iş bulma durumunda farklı koşullarda çalışmak isteseniz de çoğu zaman işbaşı yapılana dek işin gerçek koşullarıyla karşılaşamazsınız.

İş yükü, işletmenin iş yoğunluğu doğrultusunda daha az ya da daha fazla olarak çeşitlenebilmektedir. Bu nedenle çoğu zaman bu durum ile de işbaşı yapılması aşamasında karşılaşılır. Burada önemli olan gerçekten ne yapılacağını bilmek ve iş yükünü adım adım planlayarak hareket etmektir.

 

 

 

Mutlaka planlama yapmalısınız

İş bulma aşamasında her ne kadar eleme yapsanız dahi, gerçekten iş yükünün fazla olduğu bir iş yerinde işbaşı yaptınız. Bu durumda pes etmek yerine gerçekten planlı bir şekilde işe başlamalı ve iş yükünüzü hafifletmeye çalışmalısınız. Bunun için en iyi yöntem ise planlı bir şekilde hareket etmektir. İşlerinizi listeleyerek bir plan haline getirmek ise tamamen daha planlı hareket edebilmenize yarayacaktır. Hem böylece yapılan işlerinizin üzerini çizdiğinizde psikolojik olarak bir rahatlama durumu söz konusu olur hem de gerçekten tüm gün boyunca zaman yönetimi yapılarak işe konsantre olursunuz.

 

 

 

Zaman yönetimi

Zaman yönetimi iş yükünün fazla olmadığı zamanlarda dahi oldukça önemli bir unsurdur çünkü gerçekten tam anlamıyla verim alabilmek, sistemli çalışabilmek adına zamanı doğru kullanmanız gerekir. Yanlış bir akış sergilediğinizde hem iş akışı yavaşlar, hem de sürekli üst üste biriken işler sizin motivasyonunuzun düşmesine neden olur.

 

 

 

Sistemli çalışmalısınız

Mutlaka bir çalışma sistemi oluşturmalısınız. Zaten her şirketin kendine ait bir çalışma sistemi vardır ancak sizde bu sisteme zıt düşmeyecek şekilde kendi içinizde bir çalışma sistemi oluşturabilirsiniz. Çalışmaktan zevk aldığınız şekilde bu sistemi oluşturmanız ise işinizde daha verimli olmanızı sağlarken bir noktadan sonra iş yükünü azaltma aşamasında da size yardımcı olacaktır.

Kendi istek ve arzularınız doğrultusunda iş akışınızı belirleyerek gerçekten bir sistem oluşturmanız sizin için fayda sağlayacaktır. Ancak kendi içinizdeki çalışma sistemini oluştururken, kesinlikle şirketin iş işleyişine uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Şirketin genel hatlarıyla uygulanan iş yürüyüşüne aykırı olmamalı ver gerçekten verim alabildiğiniz bir çalışma yöntemi kurmalı, böylece iş yükünüzü azaltmalısınız.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar