Ana SayfaMakalelerİş Yerinde Konuşmaktan Kaçınmanız Gerekenler

İş Yerinde Konuşmaktan Kaçınmanız Gerekenler

İş yerinde konuşurken bazı konulardan bahsetmekten kaçınmalısınız

Gündelik hayatınızda ne olursa olsun çevrenizle istediğiniz gibi düşüncelerinizi paylaşır, çoğu konuda fikir yürütebilirsiniz. İş hayatı ise bundan tamamen farklı olarak şekillenir. İş ortamında konuşmalar daha resmidir ve işin yürütülmesi odaklıdır. Bu nedenle çalışma arkadaşları, yönetici ve iş ortamında yer alan diğer kişiler ile kurulacak olan iletişime özen göstermeli, samimiyetten kaçınmalı ve belli konular hakkında konuşmaktan uzak durmalısınız.

İş yerinde konuşulan konular, o ortamdaki huzuru etkiler ve bazı konular hakkında konuşmak ise gergin bir ortam oluşmasına neden olabilir. İş yerinde bu tarz konuları konuşmak, profesyonellikten uzak olan bu davranış nedeniyle tüm kariyer planınızı suya düşürebilir. Ek olarak farklı düşünceler konusunda uzun tartışmalar yaşamanız bir sonuca varamamanın yanı sıra, iş ortamında hoş karşılanmayacaktır.

İş yeri dedikoduları ise kesinlikle bir iş yerinde uzak durulması gereken konular arasında yer alabilir. Başkaları hakkında gereksiz bilgi paylaşımında bulunmak, lüzumsuz eleştirilerle iş arkadaşları arasında laf taşımak gibi davranışlar profesyonellikten uzak davranışlardır.

İş yerinde özellikle konuşmaktan kaçınmanız gereken başlıklar:

-İnançlar

Her kişinin bireysel düşünceleri doğrultusunda sahip olduğu dini inançları vardır. Kişiden kişiye farklılıklar gösteren bu konu ise, birçok insan için oldukça hassas bir noktadır. Dolayısıyla bir iş ortamında bu konuya dair tartışma, eleştiri ya da yargılardan uzak durmak gerekmektedir. Herkes kendine göre mantıklı bulduğu bir inanca sahiptir ve gereksiz tartışmalar yaratmak sadece ortamı gerecektir. Bu sebeple çalışma arkadaşlarınızla bu tarz konularda konuşmaktan hatta tartışmaktan kaçınmalı, hassasiyet göstermelisiniz.

-Siyasi Görüşler

Politika da özellikle iş yerinde konuşmaktan kaçınılması gereken konular arasında yer almaktadır. Özellikle seçim dönemlerinde daha da ön plana çıkan bu konu da konuşmak, iş ortamında gerginliklere neden olabilir. Karşıt görüşlerin çatışması ise iş yerinde ciddi sorunlar yaratarak işin yürütülmesini zorlaştırabilir.

-Özel Hayata İlişkin Bilgiler

Özel hayat iş dışında yaşadıklarınızla ilintilidir ancak bazı zamanlarda iş ortamında gereksiz samimiyetler kurulması halinde bazen sırlar çalışma arkadaşlarına verilebilir. Bu da suistimal edilmeye oldukça açık bir durum olduğundan, iş hayatında konuşmaktan kaçınılması gereken durumlar arasında yer alır.

-Aile İlişkileri

Yine özel hayata dair ilişkiler arasında yer alan aile ilişkileri hakkında iş yerinde konuşmak, diğer çalışanlar açısından olumsuz olarak algılanabilir. Aynı şekilde suistimale açık olan bu konu da kesinlikle iş yerinde konuşmaktan kaçınılması gereken konular arasındadır.

-Hayallerinizi Paylaşmayın

Bir iş ortamında kullanacağınız her kelimeyi özenle seçmeli, olumsuz algı yaratabilecek olan düşüncelerden kaçınmalısınız. İleriye dönük olarak, farklı bir şirkette farklı koşullarda çalışmak istiyorum gibi ifadeler dedikoduya neden olabileceği gibi yöneticinin kulağına gitmesi durumunda olumsuz algılanarak sorun yaratabilir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar