Ana SayfaMakalelerİş Yerinde Kaçınılması Gerekenler

İş Yerinde Kaçınılması Gerekenler

İş Yerinde Yapılmaması Gereken Davranışlar
İş yerinizde değerli olduğunuzu hissetmiyor, zaman geçmesine karşın istediğiniz görevi ya da maaşı alamıyorsanız bir kere daha düşünmenizde fayda var, kim bilir belki de hata sizdedir. Belki de hiç fark etmeden kendi kariyerinize kendiniz çelme takıyor olabilirsiniz. Hatanın sizde olup olmadığını anlamak için aşağıdaki maddelerde yer verdiğimiz yanlış davranışları iş yerinizde sergileyip sergilemediğinizi değerlendirerek hatanın sizde olup olmadığını anlayabilirsiniz.
İş planınızı bir gün önceden hazırlayın.
İş hayatında planlı olmanın getirilerini herkes bilir ancak günlük planlarınızı aynı gün içinde mesainizin ilk saatlerinde yapmak size artı kazandırmaz tam tersi büyük bir vakit kaybına ve güne hazırlıksız başlamanıza yol açar. Bu nedenle günlük planlarınızı bir gün önceden yapmanız ve plan dışında doğabilecek işler içinde esneklik payı bırakmanız önemlidir.
E-postaları geciktirmeden yanıtlayın.
Size gelen e-postaları geciktirmeden yanıtlamanız sorumluluk bilincinizi ve işinizi gerekli özeni göstererek yaptığınızı gösterir. Ancak burada dikkat etmeniz gereken husus gelen postalarınızı yanıtlarken önem ve aciliyet derecesi yüksek olanlara öncelik vermektir. Size ulaşan mailleri tek tek gelişine göre yanıtlamakla vakit geçirirken, acil olan bir konuyu yanıtlamak için geç kalabilirsiniz.
Özel hayatınızın iş hayatınızın önüne geçmesine izin vermeyin.
Bireysel olarak hepimizin özel hayatında zaman zaman önemli gelişmeler olabilir. Bunlar ciddi sağlık sorunları, cenaze, evlenme, boşanma vb durumlar olabilir. Böyle durumlarda işinize konsantre olmanız çok zordur ve çoğu yönetici de bunu anlayışla karşılar. Ancak özel hayatınızın sürekli olarak işinizin önüne geçmesi, küçük sorunların dahi iş disiplininize ve motivasyonunuza etki etmesi asla makul karşılanmaz. Bu nedenle özel hayatınızın özellikle de mesai saatleri içinde iş hayatınızın önüne geçmesine kesinlikle izin vermeyin.
Dikkat dağıtan unsurları halletmeden evden çalışmayın.
İşlerinizi evden yürütmeniz size bir çok avantaj sağlar ve çoğu zaman daha verimli olabilirsiniz. İşvereniniz içinde evden çalışmanızın özellikle parasal anlamda avantajları vardır. Ancak unutmayın ki rahat ve avantajlı olmasına karşın evinizde yaptığınız işe odaklanmanızı engelleyecek faktörler oldukça fazladır. Bu faktörleri ortadan kaldırmazsanız işleriniz ya aksar ya da hatasız çalışma oranınızda ciddi bir düşüş olur. Bu nedenle evden çalışmayı talep etmeden önce mutlaka çalışmanızı engelleyecek unsurları ortadan kaldırın.
İşinize ya da toplantılarınıza geç kalmayın.
Özellikle büyük şehirlerde yaşıyor ve çalışıyorsanız trafik başta olmak üzere dış faktörler iş yerine ya da toplantı mekanına geç ulaşmanıza neden olacaktır. Bu şartlar altında 10-15 dakikayı bulan gecikmeler herkes tarafından makul karşılanabilir. Ancak bu durumun sürekli hale dönüşmesi yöneticiniz, patronunuz hatta iş yaptığınız diğer kişilerin size olan güvenini ve sabrını tüketmenize neden olacaktır.
Kişisel hijyeninize ve sağlığınıza özen gösterin.
Ne kadar sağlıklı ve bakımlı olursanız iş hayatında saygınlığınız o kadar artacaktır. Sadece görüntü açısından değil, sağlık sorunlarınızdan dolayı sık sık aldığınız izinler ve veriminizin düşük olması bir süre sonra yöneticilerinizin dikkatini çekecek ve size geri dönüşü iyi olmayacaktır.
Espri konularınıza dikkat edin.
Herkesin farklı bir mizah anlayışı ve hassasiyet duyduğu farklı konular olabilir. Bu nedenle iş yerinde ve iş arkadaşlarınız ile şakalaşırken seçtiğiniz konuya ve yaptığınız yorumlara dikkat etmelisiniz. Din, ırk ve siyaset konularından mümkün olduğunca uzak durun. Bu konularda gerçekleştirdiğiniz şaka ve yorumlardan hoşlanmayan kişiler sizi mesleki anlamda takdir etseler de bireysel olarak size karşı önyargı besleyebilir ve bunu iş koşullarınıza yansıtabilirler.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar