Ana SayfaMakalelerİş Teklifleri Arasında Seçim Yapmak

İş Teklifleri Arasında Seçim Yapmak

Ülkemizde işsizlik sorunun olduğu artık bilinen bir gerçek. Aslında bu dünya genelinde yaşanan bir sorun. Çalışma imkânı olmayan milyonlarca insan geçimini sağlamak için yeni arayışlar içerisinde. Son dönem teknolojik gelişmeleriyle iş arama olanakları daha da kolaylaştı. İnternet ağının genişlemesi ve akıllı telefon ve tabletlerle artık avucumuzun içinde tek bir hamle ile binlerce iş ilanına ulaşabiliyoruz. Eskiden böyle değildi bilindiği üzere. İnsanlar iş bulabilmek için kapı kapı dolaşıyor, iş bulma umuduyla gazete sayfalarını karıştırıyordu. Yani daha fazla çaba ile daha az seçenekte iş ilanına ulaşıyordu. Haliyle iş bulmak hele de istenilen şartlarda bir iş bulabilmek oldukça güçtü. Ancak günümüzde iş ilanı yayınlayan siteler aracılığı ile iş arayanlar ve iş verenler ortak bir platformda buluşma imkânı bulmuşlardır. Hem iş verenler istedikleri niteliklerde eleman ihtiyacını karşılama fırsatı bulmuşlar hem de iş arayanlar oturdukları yerden binlerce ilana ulaşabilme şansını elde etmişlerdir. Artık hem iş arayanlar iş teklifleri arasında seçim yapmak zorunda kalıyor bazende iş verev iş arayanlar arasında seçim yapıyor.

Kullanıcılar hangi sektörde hangi pozisyonda ve hangi şehirde çalışmak istiyorlarsa o seçenekleri filtreleyerek istedikleri şartlarda iş olanaklarına başvuruda bulunabiliyorlar artık. Elaman arayanlar ise önceden gazete ilanlarında tek bir cümle ile ifade ettikleri aranılan niteliklerde elemanı daha detaylı anlatabilmekte çok sayıda başvurudan kendilerine en uygun olanlarını tercih edebilmekteler. Sitemiz İsbul.Net’te de Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından yüzbinlerce iş ilanı mevcut ve yüzbinlerce kullanıcı hayallerindeki iş imkanına kavuşmakta, firmalar istedikleri eleman ihtiyacını karşılamaktadır.

Makalemizin esas konusuna gelecek olursak. Günümüzde aranılan işi bulmak bir yana dursun çok sayıda iş imkanından hangisini tercih edeceğini bilemeyen kişilerde mevcut. Evet bazı okuyucularımız özellikle de iş bulmakta zorlananlar ‘Kim bu insanlar?’ diye hayretle sorabilirler. Eğer siz de çok sayıda iş teklifinden hangisini değerlendirmeniz gerektiğini bilemeyen ve yanlış tercih yapmaktan korkanlardansanız makalemizi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. İş aramak kadar önemli olan diğer bir husus aradığımız fırsat ayağımıza kadar geldiğinde ne yapacağımızdır. Yani aradığımız sektörde ve pozisyonda çok sayıda ilana başvurduk, burası tamam. Dolayısıyla çok sayıda mülakat daveti almamız kaçınılmaz olacak. Özellikle de aynı gün yapılan mülakat veya görüşme davetleri. İşte çoğu kişi bu noktada büyük zorluklar yaşamakta. Tek bir mülakatın bile gerginliği bunalmak için yeterli bir sebepken bir görüşmeden diğerine yetişmek insanları oldukça zorlayan bir durum. Özellikle de kararsızlık. Olumlu geçen birden fazla iş görüşmesi sizi arada bırakabilir. Sizlere bu konuda birkaç ufak tavsiyemiz olacak.

İş teklifleri arasında seçim yapmak

İlk başta görüşmenin seyrine bakarak hangilerinin olumlu olabileceğine dair az çok tahminde bulunabilirsiniz.
Geri dönüş yapılacağından emin olduğunuz veya yüksek ihtimalli teklifleri ilk sıraya alın.
Daha sonra sizin kriterlerinize ve özelliklerinize en uygun olan teklifleri yani görüşmenin yapıldığı firmanın faaliyet gösterdiği sektör ve sizin çalışacağınız pozisyonu iyi analiz edin.
Çoğunlukla ‘ücret’ kriteri bu planda belirleyici olmakta. Daha çok kazanç getirecek bir teklif herkesin tercih sebebi olacaktır. Ancak sadece maaş odaklı bir tercih ileride size büyük sıkıntılar yaşatabilir.
Bu noktada ‘ücret’ kriterinden daha çok uzun vadeli düşünerek geleceğinizin olacağına inandığınız, yükselebileceğiniz, daha rahat şartlarda çalışma imkânı elde edeceğiniz teklifleri değerlendirmeniz önemli.
Diğer önemli olan husus çalışacağınız yerin oturduğunuz bölgeye yakınlığı. Size en yakın olan iş olanaklarını ön plana almanız çalışma performansınız açısından size büyük faydası olacaktır.
Son olarak güvendiğiniz, sektörde köklü bir geçmişe sahip firmaları tercih etmeniz. Nedeni ise çok fazla ücret veya daha rahat çalışma olanakları vadettiği için tercih sebebi olan yerlere ‘güven’ hissetmezseniz yarı yolda işsiz kalma ihtimaliniz olduğunu siz de biliyorsunuz demektir. O yüzden iş verenlerin size güveni kadar sizin de çalıştığınız kuruma güveninizin tam olması gerekir.

Bütün bu küçük gibi görünen detayları iş tekliflerini değerlendirirken göz önünde bulundurursanız size en uygun ve en doğru iş olanağını tercih etme şansınız oldukça artacaktır.

Konuya benzer iş ilanları

Mimar iş ilanları
Mutfak elemanı iş ilanları
İstanbul iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar