Ana SayfaMakalelerİş Stresini Azaltma Yolları

İş Stresini Azaltma Yolları

Ortalığı toplamak;

Düzenli olmak her zaman huzur getirir. Akşam iş yerinizden ayrılmadan önce masanızı düzenleyin, gereksiz evrakları kaldırın, kağıt ve kalemleri toplayın.

Günlük yapılacaklar listesinde o gün gerçekleştirdiğiniz tüm işlerin üzerini çizin. Bu şekilde psikolojik olarak da rahatlamış olacaksınız. Tamamlanmamış işleri, yapılacaklar listesine aktarın ve yarın sabaha kadar bu işleri aklınızdan çıkarın.

Stresi top yapıp kurtulmak;

Bu yöntemde strese neden olan tüm öğeler bir kağıda yazılır ve kağıt top haline getirilip çöp sepetine atılır. Stres seviyenizi azaltmak için stres topu da kullanabilirsiniz.

Dış görünüşü değiştirmek;

Kendinize değer vermek ile başlayın. Bakımlı ve güzel görünün, kendinize saygı duymaya başladığınız anda bu stres seviyenizi de azaltacaktır. Elbiselerinizi yenileyin, farklı şeyler deneyin. Değişiklik, mutluluk getirebilir.

İnternetten uzaklaşmak;

Sosyalleşmek sadece internet siteleri üzerinde sohbet etmek değildir. Zincirleri kırarak hayata karışmak, insanlarla diyalog halinde olmak yaşam enerjisi veren insan doğasında olan bir davranış biçimidir. Sıradanlıktan uzaklaşın.

Basit işlere yoğunlaşmak;

Basit aktivitelerle meşgul olun, eve gelince sizi oyalayacak ufak tamirat işleri yapın. Bir hobi odası da yapabilirsiniz. Maket yapmak, ahşap işçiliği ile uğraşmak, yağlı boya resim yapmak bunlardan birkaçıdır.

Evde kesinlikle iş hakkında konuşmamak;

Eve iş getirmek, eve stresi de beraberinde getirmek demektir. İş dışındaki yaşamınızın renkli ve pozitif geçmesi için mesai saatiniz bittiğinde iş ile ilgili çalışmalarınızı iş yerinizde bırakmalısınız. Sosyal hayatta mutlu olmak, iş yerindeki performansınıza da yansıyacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar